Pe 29 decembrie 2013, viața lui Michael Schumacher avea să se schimbe definitiv. Multiplul campion de Formula 1 a suferit un accident la schi, iar de la acel moment veștile despre starea de sănătate a pilotul german sunt extrem de puține.

Michael Schumacher (arhiva)Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Michael Schumacher nu a mai făcut cu adevărat parte din familie după accidentul de schi din 2013, cu toate că este „acolo”

Cu milioane de fani în toată lumea, Schumacher (54 de ani) a devenit un subiect tabu după teribilul accident (traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală) pe care l-a suferit în stațiunea franceză Meribel.

De la acel moment, susținătorii lui Schumi și fanii Formulei 1 nu au aflat niciodată concret care este starea de sănătatea a celui care a cucerit șapte titluri mondiale în Marele Circ.

Fost deținător de echipă în Formula 1 și personaj important în istoria recentă a competiției auto, Eddie Jordan (74 de ani) a venit cu vești despre starea de sănătate a lui Schumi.

Citat de express.co.uk, Eddie nu vine cu informațiile pozitive pe care fanii le-ar fi așteptat despre idolul lor.

Irlandezul „aruncă” un citat care arată că evoluția stării de sănătate a lui Schumacher nu a cunoscut, din păcate, aspecte îmbucurătoare.

„Schumacher este acolo, dar nu este acolo”, spune enigmatic Jordan, cuvintele sale fiind ca un adevărat „pumnal” în inima fanilor împătimiți ai fostului pilot german.

Eforturile de sute de milioane de euro ale familiei par să fi fost în zadar, la aproape zece ani de la accidentul de schi suferit de Michael.

Eddie Jordan nu are voie să-l viziteze pe fostul său pilot (i-a fost interzis acest lucru) după ce a avut o întrevedere anul trecut cu Corinna, soția multiplului campion din Formula 1.

Cu toate acestea, Jordan spune că vorbește frecvent cu Mick, fiul lui Michael.

Eddie precizează că lui Mick îi este îngrozitor de greu să știe că tatăl său nu este capabil să facă parte din familie, cu toate că este „acolo”.

Cariera unui pilot fantastic - 7 titluri mondiale în Formula 1

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen.

El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

El s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010.

Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a consacrat. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios. La 11 iulie 1999, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista şi a izbit puternic un zid de protecţie format din cauciucuri.

El a lipsit atunci 98 de zile din F1, şase curse, revenind la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (24 ani) şi Mick (22 de ani).

Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

Accidentul de schi care i-a schimbat viața lui Michael Schumacher

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel.

El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, informează News.ro.

De-a lungul timpului nu au putut fi aflate prea multe detalii despre starea de sănătate a lui Michael, familia ținând departe de ochii presei situația multiplului campion mondial.

La 15 decembrie 2022, echipa Mercedes a anunţat că fiul lui Michael, Mick, va fi pilot de rezervă, după ce doi ani a concurat pentru Haas.