RedBull și-a prezentat vineri noul monopost pentru sezonul 2023 din Formula 1 la New York și a oficializat parteneriatul cu Ford, alături de care va dezvolta noile reglementări ale motoarelor începând cu 2026.

Max VerstappenFoto: ANP / ddp USA / Profimedia

Acordul RedBull – Ford, oficial din 2026

Ford revine în Formula 1, alături de campioana mondială și va colabora pentru noile unități hibrid, atât pentru RedBull, cât și pentru Alpha Tauri începând din 2026, cel puțin până în anul 2030, scrie Gazzetta dello Sport.

„Este fantastică revenirea Ford în Formula 1 prin acest parteneriat. Ford a acoperit generații în istoria automobilelor, de la Jim Clark la Ayrton Senna și Michael Schumacher, iar pentru noi, Red Bull Powertrains, să deschidem acest capitol ca Red Bull Ford este extraordinar”, a anunțat directorul echipei RedBull, Christian Horner.

Monopost nou pentru RedBull

În prezența campionului mondial Max Verstappen și a coechipierului său Sergio Perez, RedBull a dezvăluit și noul monopost RB19 cu care va concura în sezonul 2023.

Cum arată grila de start din Formula 1 în sezonul 2023

Alfa Romeo F1 Team (motor - Ferrari) - Piloți: Zhou Guanyu, Valtteri Bottas Scuderia

AlphaTauri (Honda) - Nyck de Vries, Yuki Tsunoda

Alpine (Renault) - Pierre Gasly, Esteban Ocon

Aston Martin (Mercedes) - Fernando Alonso, Lance Stroll

Scuderia Ferrari (Ferrari) - Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr.

Haas (Ferrari) - Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg

McLaren (Mercedes) - Lando Norris, Oscar Piastri

Mercedes (Mercedes) - Lewis Hamiton, George Russell

RedBull (Honda) - Max Verstappen, Sergio Perez

Williams (Mercedes) - Logan Sargeant, Alexander Albon.

Sezonul 2023 din Formula 1 va debuta cu Marele Premiu din Bahrain, din data de 5 martie. Urmează Grand Prixurile din Arabia Saudită (Jeddah - 19 martie) și Australia (Albert Park - 2 aprilie).