RedBull își va prezenta noul monopost în data de 3 februarie, la New York, iar speculațiile cu privire la noul furnizor de motoare al echipei austriece încep să se înmulțescă. Presa de specialitate vorbește tot mai apăsat despre o revenire a gigantului auto Ford în Formula 1.

RedBull si monopostul de Formula 1Foto: HIRANO Jay/ATP/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ford, tot mai aproape de o colaborare cu RedBull

Ferrari, Honda, Mercedes și Renault sunt deja implicate în Marele Circ, iar Audi va intra în Marele Circ din 2026.

Presa de specialitate anunță că Ford este tot mai aproape de o revenire în Formula 1, fiind vorba despre un parteneriat cu RedBull.

Începând din 2026 vor intra în vigoare schimbări majore în ceea ce privește regulamentul motoarelor, iar aceasta ar putea fi ocazia perfectă pentru ca Ford să apară din nou pe grila de start.

Un nume important în istoria Formulei 1, Ford a cunoscut succesul în Marele Circ alături de Cosworth, iar ultima dată a colaborat cu Jaguar, înainte ca echipa să fie cumpărată de RedBull.

Campioană mondială en-titre, RedBull va trece la propulsoare marca RedBull Powertrains odată cu schimbările regulilor de la nivel de motoare.

Zvonurile din jurul Formulei 1 vorbesc despre faptul că Ford va colabora cu Red Bull Powertrains în 2026 pentru a realiza noul motor al echipei.

„Formula 1 este puternică și în creștere, atât în SUA, cât și în întreaga lume. Este o competiție grozavă care a reușit să ajungă la noi grupuri țintă cu produse precum Drive to Survive (Netflix).

Nu comentăm speculațiile, dar este responsabilitatea noastră să studiem și să decidem dacă acest lucru se va întâmpla sau nu (n.r. revenirea în Formula 1)”- Mark Rushbrook, șeful Ford Performance.

Ford și Formula 1 au luat-o pe drumuri separate în 2004, atunci când gigantul american a vorbit despre cheltuielile prea mari pe care le presupunea participarea în Marele Circ.

Cum arată grila de start din Formula 1 în sezonul 2023

Alfa Romeo F1 Team (motor - Ferrari) - Piloți: Zhou Guanyu, Valtteri Bottas

Scuderia AlphaTauri (Honda) - Nyck de Vries, Yuki Tsunoda

Alpine (Renault) - Pierre Gasly, Esteban Ocon

Aston Martin (Mercedes) - Fernando Alonso, Lance Stroll

Scuderia Ferrari (Ferrari) - Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr.

Haas (Ferrari) - Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg

McLaren (Mercedes) - Lando Norris, Oscar Piastri

Mercedes (Mercedes) - Lewis Hamiton, George Russell

RedBull (Honda) - Max Verstappen, Sergio Perez

Williams (Mercedes) - Logan Sargeant, Alexander Albon.

Sezonul 2023 din Formula 1 va debuta cu Marele Premiu din Bahrain, din data de 5 martie. Urmează Grand Prixurile din Arabia Saudită (Jeddah - 19 martie) și Australia (Albert Park - 2 aprilie).