Lewis Hamilton a împlinit recent 38 de ani, iar Toto Wolff (șeful echipei Mercedes) a oferit indicii despre viitorul britanicului în Formula 1.

Lewis HamiltonFoto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

>> O nouă regulă în Formula 1 / Cu ce vor fi echipați piloții în noul sezon

Mercedes vrea un nou contract pentru Lewis Hamilton până la finalul sezonului 2025

Actualul contract dintre Hamilton și Mercedes este valabil până la finalul sezonului 2023, iar Wolff a venit cu unele lămuriri despre ceea ce se va întâmpla cu multiplul campion mondial.

Citat de DPA, Toto Wolff spune că este optimist în ceea ce privește o prelungire a contractului cu Lewis până la finalul sezonului 2025.

La acel moment, Hamilton ar urma să aibă 40 de ani.

Intențiile lui Lewis sunt cât se poate de clare, acesta dorindu-și un monopost capabil să-l ajute să se lupte pentru un nou titlu mondial.

În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, Hamilton l-ar devansa pe Schumacher.

„Am vorbit foarte devreme şi am spus că Lewis va avea întotdeauna un loc de pilot la noi. O decizie va fi întotdeauna discutată între noi.

Lewis ar fi primul care va spune dacă nu-i mai face plăcere sau crede că nu mai este rapid.

Cu siguranţă vom negocia ca în anii precedenţi. Nu văd niciun indiciu că ar trebui să schimbăm ceva” - Toto Wolff, pentru revista Auto, Motor und Sport, conform Agerpres.

Reamintim că ultimele două titluri mondiale (2021, 2022) i-au revenit lui Max Verstappen, pilotul celor de la RedBull Racing.

În vârstă de 38 de ani, Hamilton a câștigat de 7 ori titlul mondial din Formula 1, aflându-se pe primul loc la egalitate cu legendarul Michael Schumacher.

Britanicul s-a impus în sezoanele 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 și 2020.

Are 103 victorii în Marele Circ, 191 de prezențe pe podium, a adunat în carieră 4405.5 puncte și a plecat de 103 ori din pole position.

S-ar putea să te intereseze și:

Clasamentul salariilor din Formula 1 - Un pilot veteran, pe podium