Mattia Binotto nu mai este șeful echipei de Formula 1 a celor de la Ferrari, informația fiind confirmată de siteul oficial al Marelui Circ.

Mattia BinottoFoto: David Davies / PA Images / Profimedia

Mattia Binotto nu mai este șeful echipei de Formula 1 a celor de la Ferrari

Binotto (53 de ani) a fost supus unei presiuni foarte mari după ce Scuderia nu a reușit să câștige vreun titlu în sezonul recent încheiat, iar acesta și-a prezentat în cele din urmă demisia.

A fost un sezon greu pentru Ferrari, unul în care Scuderia a dat senzația la începutul anului că se poate bate de la egal la egal cu RedBull, dar până la urmă stagiunea s-a încheiat cu o nouă dezamăgire pentru teamul italian.

Ferrari a produs încă o dată multă supărare fanilor săi de pretutindeni, iar cineva trebuia să plătescă pentru un nou sezon ratat.

În plus, susținătorii Scuderiei au comentat mult în sezonul recent încheiat pe marginea strategiilor de cursă adoptate de echipă (de multe ori confuze), iar Binotto a fost găsit principal vinovat de situația creată.

„Ferrari anunţă că a acceptat demisia lui Mattia Binotto, care pe 31 decembrie îşi va părăsi funcţia de Team Principal al echipei", a precizat Ferrari într-un comunicat de presă.

„Cu regretul pe care îl implică acest lucru, am decis să închei colaborarea mea cu Ferrari. Părăsesc o companie pe care o iubesc cu seninătatea care vine din convingerea că am făcut tot posibilul pentru atingerea obiectivelor stabilite” -Mattia Binotto.

Înlocuitorul lui Mattia Binotto va fi anunțat la începutul lui 2023.

Fostul șef al echipei a venit la Ferrari în 1995, pe postul de inginer. A preluat conducerea Scuderiei în 2019 (înainte de startul sezonului), iar trei ani mai târziu pleacă fără să fi reușit să aducă vreun titlu în sânul echipei italiene.

De știut:

  • Piloții Ferrari au încheiat sezonul 2022 al Formulei 1 pe locurile 2 (Charles Leclerc - 308 puncte), respectiv 5 (Carlos Sainz Jr. - 246 de puncte).
  • În ierarhia constructorilor, Scuderia Ferrari a terminat pe locul al doilea (554 de puncte). Campioană a ieșit RedBull (759 de puncte), în timp ce Mercedes a terminat pe ultima treaptă a podiumului cu 515 puncte.