Chiar dacă deja erau discuții cu privire la încheierea colaborării între pilotul Mick Schumacher și Haas, mutarea a surprins pe toată lumea, ținând cont și de înlocuitorul adus pentru a-l substitui pe german.

Mick SchumacherFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mick Schumacher, fiul fostului mare pilot de Formula 1 Michael Schumacher, nu va avea echipă în viitorul sezon.

Nico Hulkenberg, noul pilot principal al celor de la Haas

Gunther Steiner, directorul echipei americane, a confirmat despărțirea de pilotul în vârstă de 23 ani.

„Pedigree-ul lui Mick în categoriile de juniori este bine cunoscut și el trebuie să continue să crească și să-și dezvolte calitățile de pilot pe care le-a dobândit la Haas.

Aș vrea să îi mulțumim lui Mick Schumacher pentru toată contribuția sa din acești ani.” - a spus Gunther Steiner.

Mick Schumacher a debutat anul trecut în echipa celor de la Haas, grație succesului obținut în 2020 la Formula 2, însă numeroasele accidente din acest sezon de pe circuit și clasarea pe locul 16 în clasamentul mondial nu i-au convins pe americani.

Tot Steiner a fost cel care a confirmat numirea lui Nico Hulkenberg, care îi va lua locul lui Mick Schumacher începând cu anul 2023.

„Am deosebita plăcere de a-i ura bun venit lui Nico Hulkenberg la echipa noastră.”

Nico Hulkenberg a fost pilotul de rezervă al celor de la Aston Martin încă din anul 2020, iar reacția sa a fost una de fericire, având în vedere faptul că va avea ocazia de a reveni pe circuit.

„Sunt foarte fericit să fiu pilot principal al echipei Haas, începând cu anul 2023. Mă simt ca și cum nu aș fi plecat niciodată in Formula 1.

Sunt foarte încântat că am ocazia să fac ceea ce iubesc mai mult și aș dori să le mulțumesc lui Gene Haas și lui Gunther Steiner pentru încrederea acordată.

Trebuie să muncim foarte mult pentru a ne putea bate cu celelalte echipe de la mijlocul clasamentului și abia aștept să fiu din nou pe circuit.” - a declarat acesta.

Abu Dhabi este locul unde se va desfășura ultima etapă de Formula 1 din acest an, în weekend. Calificările vor avea loc sâmbătă de la ora 18 (ora locală), iar cursa va fi duminică, de la ora 17.