​Clasată pe locul 8 în acest sezon de Formula 1, Haas este aproape de a anunța lista completă a piloților care vor concura în sezonul următor, iar șansele lui Mick Schumacher sunt tot mai mici.

Mick SchumacherFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Totuși, mulți se așteaptă ca Williams să fie ultimii care își definitivează lista, însă asta depinde și de clasarea obținută de Logan Sargeant în F2.

Mick Schumacher, șanse minime să rămână la Haas

Cei de la Aston Martin au anunțat că Stoffel Vandoorne se va alătura echipei din Silverstone în anul 2023 ca pilot de rezervă, iar marea majoritate tinde să creadă că Nico Hulkenberg va fi partener cu Kevin Magnussen la Haas în sezonul următor.

Cum contractul lui Mick Schumacher expiră după Abu Dhabi, bătălia pentru ultimul loc se va da între el și Hulkenberg.

Guenther Steiner, șeful Haas, a precizat că ar opta pentru o soluție pe termen mediu sau lung. Acesta a mai menționat că cel de-al doilea pilot pentru anul 2023 va fi anunțat înainte de Marele Premiu al Braziliei.

În ciuda faptului că fanii îl vor pe Schumacher în continuare, Steiner este de părere că șansele ca acesta să continue sunt minime, fiind adesea criticat pentru greșelile făcute.

”Pentru mine nu mai este vorba despre o cursă, un tur. Pentru mine, este vorba despre ce este mai bine pentru echipa Haas pe termen mediu și lung.” - a spus Steiner.