Lewis Hamilton mai are contract cu Mercedes doar până la finalul sezonului 2023, dar septuplul campion mondial de Formula 1 a anunțat că intenționează să își prelungească înțelegerea cu echipa germană.

Lewis HamiltonFoto: James Moy / PA Images / Profimedia

Lewis Hamilton vrea să semneze un contract pe mai mulţi ani cu Mercedes

Pilotul britanic, care s-a apropiat de victorie în MP al SUA (a terminat pe locul 2 pe circuitul de la Austin), a afirmat că se gândește la un contract „multianual” cu echipa Mercedes.

„Cred că va fi un contract pe mai mulţi ani. S-a tot discutat despre retragerea mea și, sincer, nu-mi place această idee și nu simt că sunt în acel punct. Mai avem mult de lucru ca echipă, ca indivizi în cadrul echipei, mai avem multe de făcut ca sport şi vreau să fiu parte a acelei schimbări.

Nu ştiu cum vor decurge următorii cinci ani. Suntem încă pe cale să analizăm asta. Nu mă simt bătrân, mă simt tânăr şi în formă. Apoi, nu ştiu. Dacă Fernando (Alonso, 41 ani) pleacă, voi reflecta de două ori pentru că voi deveni cel mai vârstnic pilot” - Lewis Hamilton, înaintea MP al Mexicului, citat de formula1.com.

Clasamentul salariilor din Formula 1 în sezonul 2022

1. Lewis Hamilton (Mercedes) - £40 milioane pe sezon / 37 de ani

1. Max Verstappen (Red Bull) - £40m / 24 de ani

3. Fernando Alonso (Alpine) - £15m / 40 de ani etc.

Formula 1 - Clasamentul general al piloţilor după MP al SUA

1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull Racing) 391 puncte

2. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) 267

3. Sergio Perez (Mexic/Red Bull Racing) 265

4. George Russell (Marea Britanie/Mercedes) 218

5. Carlos Sainz jr (Spania/Ferrari) 202

6. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 198 etc.

Următorul Mare Premiu din calendarul sezonului 2022 al Formulei 1 va avea loc în Mexic, pe Autódromo Hermanos Rodríguez, în data de 30 octombrie.