​David Schumacher, nepotul legendarului Michael Schumacher, și-a fracturat coloana vertebrală în urma unui accident care a avut loc în timpul cursei de la Hockenheim, ultima etapă a sezonului DTM 2022.

David Schumacher, implicat intr-un accident in cursa DTM de la HockenheimFoto: Hasan Bratic / Sipa Press / Profimedia

Fiul lui Ralf Schumacher și Thomas Preining s-au ciocnit în virajul 8. Pilotul de la Winward Mercedes a fost transportat ulterior la un spital din Ludwigshafen, la aproximativ 30 km de circuit, unde controalele inițiale au arătat că a suferit o zgârietură la genunchi și vânătăi la coloana lombară, informează motosport.com.

La câteva zile după accident, Ralf Schumacher a dezvăluit că fiul său a suferit o fractură la vertebra lombară și că va avea nevoie de șase săptămâni de recuperare. Vestea bună este că David nu va avea nevoie de operație.

„Când David a venit acasă, încă se plângea de dureri de spate. Am decis să mergem la un spital din Salzburg pentru a face un RMN. S-a dovedit că o vertebră lombară este fracturată. Potrivit medicilor, asta înseamnă o pauză de aproximativ șase săptămâni pentru David” - Ralf Schumacher.

Accidentul dintre Schumacher și Preining a creat o reacție în lanț. Ricardo Feller l-a atins din spate pe Dennis Olsen, acesta a intrat într-un zid, iar componente în flăcări ale Porsche-ului său au lovit Ferrari-ul lui Nick Cassidy.

Cele mai importante momente ale cursei DTM de la Hockenheim

*Accidentul poate fi văzut la 02:06