Pilotul olandez Victor Steeman, concurent în Campionatul Mondial de motociclism Supersport 300, a murit din cauza rănilor grave suferite în weekend, la cursa din Portugalia, a anunţat World Superbikes.

Victor SteemanFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

„În ciuda eforturilor stafului medical de la circuit şi ale medicilor de la spital, Steeman a murit din cauza rănilor”, a precizat World Superbikes.

Organele lui Victor Steeman au salvat cinci oameni

Victor Steeman (Kawasaki) a fost implicat într-un accident cu mai mulţi concurenţi pe circuitul Algarve. El a primit îngrijiri la circuit, după care a fost transferat cu elicopterul la spitalul Faro. Însă pilotul în vârstă de 22 de ani nu a supravieţuit.

„S-a întâmplat ceva ce ne speria mereu ca părinţi de pilot de motociclism. Victor al nostru nu a putut câştiga ultima noastră cursă.

Deşi durerea noastră este de nesuportat, suntem extrem de mândri să vă anunţăm că eroul nostru, prin trecerea în nefiinţă, a salvat cinci oameni donându-şi organele.

Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în ultimele zile. Victor ne va lipsi enorm”, a notat familia pilotului într-un comunicat.

Steeman pornise în cursa din Portugalia cu şanse matematice să câştige titlul mondial, transmite News.ro.