FIA (Federația Internațională de Automobilism) a anunțat că RedBull a fost găsită vinovată de încălcarea regulamentului, echipa din care face parte Max Verstappen depășind limita bugetară impusă.

Max VerstappenFoto: FLORENT GOODEN/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Oracle Red Bull Racing a încălcat o normă aflată în vigoare privind regulile financiare care guvernează sezonul de Formula 1. FIA se află în proces de stabilire a acțiunilor care trebuie luate”, a anunțat FIA într-un comunicat de presă.

De asemenea, forul internațional a mai precizat că și Aston Martin a comis o „încălcare procedurală” a regulamentului financiar din Formula 1.

RedBull riscă o amendă sau o depunctare după ce a încălcat regulamentul financiar din Formula 1

Plafonul salarial din F1 a intrat în vigoare odată cu sezonul trecut al Marelui Circ. Vorbim de un plafon de 145 de milioane de dolari, dar acesta a fost redus la 140 de milioane pentru stagiunea în curs.

Conform dailymail.co.uk, vorbim de o încălcare minoră a regulamentului, cu o sumă de aproximativ 1.8 milioane de lire sterline.

Conform sursei citate, echipa austriacă riscă o amendă din partea FIA sau chiar o depunctare.

Duminică, Max Verstappen a devenit pentru a doua oară campion mondial în Formula 1 la volanul unui monopost al celor de la RedBull.

Echipa lui Verstappen și Sergio Perez conduce și în clasamentul constructorilor, fiind aproape de cucerirea titlului mondial după o hegemonie de opt ani a celor de la Mercedes.

Formula 1, clasamentul constructorilor

1. Red Bull 619 puncte

2. Ferrari 454

3. Mercedes 387

Ultima dată când RedBull a câștigat titlul la constructori a fost în 2013, atunci când piloții echipei erau Sebastian Vettel și Mark Webber.