Pierre Gasly va face echipă cu compatriotul său Esteban Ocon la Alpine începând cu sezonul 2023, informează formula1.com, Francezul va ocupa locul lăsat liber de Fernando Alonso, după ce dublul campion mondial a semnat cu Aston Martin.

Pierre GaslyFoto: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

Pierre Gasly, înlocuitorul lui Fernando Alonso la Alpine

Pilotul de 26 de ani avea contract cu AlphaTauri pentru sezonul următor, dar Red Bull a fost de acord să îl elibereze mai devreme.

„Sunt încântat să mă alătur familiei Alpine și să încep acest nou capitol din cariera mea în Formula 1. Să conduc pentru o echipă care are rădăcini franceze este ceva foarte special.

Cunosc punctele forte ale Alpine după ce am concurat împotriva lor în ultimii doi ani și, în mod clar, progresul și ambiția lor sunt foarte impresionante.

Doresc să le mulțumesc celor de la Red Bull, deoarece acest lucru marchează sfârșitul călătoriei noastre de nouă ani. Datorită încrederii și sprijinului lor am devenit pilot de Formula 1, iar ceea ce am realizat cu Scuderia AlphaTauri în ultimii ani a fost foarte special.

Privind înainte, vreau să dau maximum și să îmi folosesc toată experiența pentru a lupta pentru podiumuri și să ajut Alpine să lupte pentru titluri în viitor” - Pierre Gasly, citat de formula1.com.

Pierre Gasly are în palmares o victorie: s-a impus în Marele Premiu al Italiei, la Monza, în 2020.

Nyck de Vries va concura pentru AlphaTauri

Locul lui Gasly la AlphaTauri va fi luat de Nyck de Vries, campion atât în Formula 2, cât și în Formula E.

Luna trecută, la Marele Premiu al Italiei, olandezul a obținut o clasare impresionantă în puncte la debutul său ca rezervă la Williams (l-a înlocuit pe Alexander Albon).

„După Formula 2, am luat o cale ușor diferită. Dar F1 a fost întotdeauna visul meu și sunt recunoscător că pot să mi-l îndeplinesc” - Nyck de Vries.

Semnarea lui Gasly pune capăt telenovelei care a început odată cu anunțul plecării lui Alonso. Echipa a fost refuzată de Oscar Piastri, membru al programului pentru tineri piloți.

Piastri fusese anunțat ca înlocuitor al lui Alonso la Alpine, dar australianul a semnat până la urmă un contract cu McLaren și își va face astfel debutul în Formula 1 în sezonul următor.