Carlos Sainz, care se află la al doilea său sezon în calitate de pilot al echipei Ferrari, și-a stabilit deja obiectivul pentru 2023: câștigarea titlului de campion mondial în Formula 1.

Carlos Sainz Jr.Foto: Hasan Bratic/AvensImages/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Sainz vrea să lupte cu Max Verstappen pentru titlul de campion mondial

Ajuns la 28 de ani, Sainz este deja un veteran al Marelui Circ, cu opt sezoane la activ. Într-un interviu pentru agenția EFE, pilotul iberic a afirmat că obiectivul său în 2023 va fi să se lupte de la egal la egal cu actualul campion, Max Verstappen (Red Bull).

„​Fundația este deja acolo. Avem o fundație solidă în acest an, cu o mașină foarte bună și o echipă care face progrese. Trebuie să continuăm să încercăm să îmbunătățim câteva lucruri, cum ar fi fiabilitatea și consistența.

Trebuie să ținem cont de faptul că în acest an am luptat împotriva unei echipe precum Red Bull, care face lucrurile perfect. Trebuie să învățăm și să fim noi echipa care face asta anul viitor.

Anul acesta ne-am fi luptat pentru titlu dacă am fi făcut lucrurile un pic mai bine și am fi avut puțin noroc la începutul sezonului. După îmbunătățirile din ultimii ani, Ferrari trebuie să facă din asta (câștigarea titlului) principalul obiectiv” - Carlos Sainz, pentru EFE.

Sezon dificil pentru Ferrari - Carlos Sainz a obținut prima sa victorie, dar Red Bull a fost echipa mai bună

Câștigător la Silverstone (prima victorie din carieră), Sainz a terminat pe podium în alte șase curse și ocupă locul 5 în clasamentul piloților. Spaniolul a vorbit despre problemele pe care le-a întâmpinat Ferrari și a afirmat că Red Bull a fost echipa mai bună în actualul sezon al Marelui Circ.

„Nu sunt mulțumit 100% de sezonul acesta. Au fost multe momente bune și unele pe care nu le voi uita, cum ar fi acea primă victorie, dar a fost un pic ca un rollercoaster pentru că au fost momente complicate. A fost greu să ai ritm și o serie de rezultate bune în acest sezon, au fost probleme de fiabilitate și tocmai acea constanță este cea care te poate duce în lupta pentru titlu.

Nu doar Verstappen (n.r. a fost de neatins), ci și Red Bull. Verstappen are un an de nota 10, dar nici Red Bull nu face greșeli. Nici în strategia lor, nici în momentele în care sunt nevoiți să ia decizii importante. Primesc penalizări în cursă, acolo unde știu că au cea mai puternică mașină” - Carlos Sainz.

Următorul Grand Prix din calendarul competițional va fi Marele Premiu al statului Singapore, de pe 2 octombrie. Cursa va avea loc pe circuitul stradal Marina Bay.

Clasamentul piloților din Formula 1 după MP al Italiei

1. Max Verstappen (Red Bull) 335 puncte

2. Charles Leclerc (Ferrari) 219

3. Sergio Perez (Red Bull) 210

4. George Russell (Mercedes) 203

5. Carlos Sainz (Ferrari) 187

6. Lewis Hamilton (Mercedes) 168 etc.

Clasamentul constructorilor din Formula 1

1. Red Bull 545 puncte

2. Ferrari 406

3. Mercedes 371 etc.