Criticați pentru strategiile dezastruoase din unele Mari Premii ale sezonului actual din Formula 1, șefii Ferrari sunt din nou puși la zid. Mattia Binotto, directorul Scuderiei, l-a numit recent pe pilotul japonez Yuki Tsunoda un tsunami.

Mattia BinottoFoto: DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

După Marele Premiu al Olandei de săptămâna trecută, Mattia Binotto la numit pe japonezul Yuki Tsunoda, pilot la Alpha Tauri, un „tsunami”, fiind cunoscut faptul că japonezul a provocat mai multe accidente de-a lungul carierei în „Marele Circ”.

„Când Tsunami (n.r. Tsunoda) a oprit la boxe am crezut că pericolul a fost îndepărtat, dar nu a fost așa...” - Mattia Binotto după MP din Olanda.

Cu toate acestea, Binotto a fost asupru criticat pentru cuvântul folosit, având în vedere faptul că tsunamiurile au făcut ravagii în Japonia în ultimele decenii.

Matia Binotto și-a cerut scuze după ce l-a comparat pe pilotul Yuki Tsunoda cu un tsunami

Aflat la Monza în acest weekened, Binotto a ținut să-și ceară scuze pentru cuvântul folosit pentru a-l compara pe Tsunoda.

„Cu siguranță trebuie să-mi cer scuze. Am folosit greșit cuvântul. Nu am avut nicio intenție de a-l jigni sau a batjocori victimele acestor fenomene meteorologice extreme.

Cred că Tsunoda este un pilot fantastic, un om grozav și am o relație bună cu el. Am vrut doar să fac o glumă, dar a fost una proastă” - Mattia Binotto, conform Reuters.

Formula 1: Charles Leclerc, pole-position în MP al Italiei / Nouă piloți au fost penalizați