Stefano Domenicali, preşedinte și director general al Formulei 1, a afirmat că în viitorul apropiat nu vor avea loc curse în Germania și în Rusia, informează AS.

Formula 1Foto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Schimbarea continuă a calendarului Marelui Circ a fost ținta multor critici. Fanii și piloții nu sunt mulțumiți de faptul că au fost adăugate curse în țări în care drepturile omului nu sunt respectate, în detrimentul circuitelor istorice (de exemplu Spa-Francorchamps, din Belgia).

Domenicali recunoaște că factorul economic este foarte important în stabilirea calendarului, dar a afirmat și că desfășurarea curselor în țari precum Arabia Saudită este benefică.

„Nu vând sufletul Formulei 1. Este o schimbare normală. Ne deschidem pentru toată lumea. Banii sunt importanți peste tot, și pentru noi, dar nu ne uităm doar la asta. Pachetul trebuie să fie corect. Dacă ne-am uita doar la aspectele economice, calendarul ar fi diferit.

Femeile și tinerii au asistat la cursa de anul trecut (n.r. din Arabia Saudită). Au putut să se bucure de ceva ce înainte era imposibil. Fără noi, ar fi putut fi un loc foarte diferit. Primul progres a fost deja realizat: de patru ani, femeile pot conduce în Arabia Saudită” - Stefano Domenicali, într-un interviu pentru Sport Bild.

Germania și Rusia nu mai au loc în calendarul Formulei 1

În timp ce Arabia Saudită are garantat un loc în calendar pentru următorii 15 ani, apariția unui Mare Premiu al Germaniei pare puțin probabilă în viitorul apropiat. O altă țară care nu va găzdui o cursă este Rusia, din cauza războiului cu Ucraina.

„Dacă nu dau eu însumi un telefon, aud foarte puține lucruri despre Germania. Ei vorbesc și vorbesc și vorbesc și vorbesc, dar în cele din urmă avem nevoie de fapte. Niciodată să nu spui niciodată, dar în acest caz (n.r. al Rusiei) pot promite că nu vom mai avea negocieri. Nu vor mai fi curse acolo”, a concluzionat Domenicali.