Organismul care guvernează Formula 1 a aprobat, marți, noi reglementări privind motoarele începând din 2026. Decizia poate deschide drumul intrării în „Marele Circ” a brandurilor precum Audi sau Porsche, care aparțin grupului Volkswagen.

Formula 1Foto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Schimbările ce vor avea loc în Formula 1 din 2026 - Noi unități de propulsie

Noua unitate de propulsie va păstra motorul V6 de 1,6 litri cu turație mare. Totuși, acesta va avea și o putere electrică semnificativ mai mare și va utiliza combustibili 100% sustenabili.

O parte a unității de propulsie actuală va fi în întregime schimbată, aspect ce corespunde cu cerințele grupului Volkswagen pentru a se alătura Formulei 1.

Audi sau Porsche, din grupul Volkswagen, tot mai aproape de a intra în Formula 1

Schimbările aprobate începând din 2026 în Formula 1 sunt pe placul grupului Volkswagen.

Brandurile Audi și Porsche sunt deja în discuții cu echipe din „Marele Circ” pentru a se alătura lor.

Un document a apărut la finalul lunii iulie în spațiul public, fiind prevăzut faptul că RedBull va ceda 50% din acțiunile echipei de Formula 1 lui Porsche.

Acordul a fost publicat din greșeală, iar Christian Horner, șeful RedBull, a declarat că discuțiile cu Porsche devin din ce în ce mai constructive, deși mai există inadvertențe, conform Reuters.

În același timp, Audi ar putea intra în Formula 1 alături de Sauber, compania elvețiană care are în administrare echipa Alfa Romeo.