Oscar Piastri a fost anunțat pe Twitter de Alpine ca fiind înlocuitorul lui Fernando Alonso, plecat la rivala Aston Martin. Pilotul australian a negat însă pe aceeași rețea socială informația publicată de echipa din Formula 1.

Oscar PiastriFoto: Gongora/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inițial, Alpine anunțase pe Twitter că, începând din sezonul următor, Oscar Piastri va fi noul pilot al echipei, alături de Esteban Ocon.

„Confirmată linia de piloţi pentru 2023: Esteban Ocon şi Oscar Piastri.

După patru ani în care a fost parte a familiei Renault şi Alpine, pilotul de rezervă Oscar Piastri este promovat ca pilot de cursă, alături de Esteban Ocon, începând din 2023” - Alpine.

Piastri a reacţionat printr-un mesaj postat pe Twitter.

„Înţeleg că, fără acceptul meu, Alpine F1 a dat publicităţii un comunicat în această după-amiază, în care menţionează că voi concura pentru ei anul viitor.

Este greşit. Nu am semnat un contract cu Alpine pentru 2023. Nu voi concura pentru Alpine anul viitor” - Oscar Piastri.

Fernando Alonso a semnat cu Aston Martin

Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1 în 2005 şi 2006, va părăsi echipa Alpine pentru a concura în 2023 la Aston Martin, a anunţat, luni, echipa engleză într-un comunicat de presă.

Spaniolul va merge la echipa engleză, deţinută de miliardarul canadian Lawrence Stroll, în locul germanului Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial, care şi-a anunţat joi retragerea din F1 la sfârşitul sezonului 2022.

Alonso, care a împlinit vineri 41 de ani, a terminat duminică pe locul 8 în Marele Premiu al Ungariei, înaintea coechipierului său francez Esteban Ocon, iar în prezent ocupă locul 10 la Campionatul Mondial după 13 din 22 de curse, cu 41 de puncte.