Lewis Hamilton, septuplu campion mondial în Formula 1, s-a alăturat unui grup de investitori care a ajuns la un acord pentru a cumpăra echipa de fotbal american Denver Broncos.

Lewis HamiltonFoto: Hasan Bratic/AvensImages/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

În iunie, un grup condus de afaceristul Rob Walton, care îi include şi pe fiica lui Walton, Carrie Walton Penner şi pe soţul ei, Greg Penner, a ajuns la un aacord pentru a cumpăra Broncos cu 4,65 miliarde de dolari.

Un vot al proprietarilor din NFL va avea loc în data de 9 august pentru a aproba în mod oficial cumpărarea echipei de către grupul Walton-Penner. Printre investitorii cooptaţi s-ar număra şi Condoleeza Rice, fostul secretar de stat al SUA, conform News.ro.

„Suntem încântaţi să îl primim pe septuplul campion mondial de Formula 1, Sir Lewis Hamilton, în grupul nostru de proprietari.

El este un campion care ştie ce trebuie făcut pentru a conduce o echipă câştigătoare şi un avocat ferm al egalităţii globale, inclusiv în propriul său sport.

Cu peste 100 de curse câştigate, Lewis este considerat unul dintre cei mai de succes piloţi de F1 ai tuturor timpurilor.

Spiritul său şi standardul de excelenţă vor fi un plus pentru grupul de proprietari şi pentru organizaţia Broncos” - Rob Walton.

Deși nu a început în stilul caracteristic sezonul în Formula 1, Hamilton a reușit să se redreseze și a ocupat locul doi în Marele Premiul al Ungariei de la finalul săptămânii trecute.

În clasamentul piloților din Formula 1, multiplul campion mondial ocupă poziția a șasea cu 146 de puncte acumulate.