Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei a reprezentat o nouă dezamăgire pentru Ferrari: Carlos Sainz a terminat pe locul 4, iar Charles Leclerc s-a clasat pe 6. Mattia Binotto, directorul Scuderiei, a încercat să explice rezultatele slabe obținute de cei doi piloți.

Scuderia Ferrari si monopostul din Formula 1Foto: Federico Basile/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ferrari visează să cucerească titlul la constructori, dar RedBull se distanțează în fruntea ierarhiei, iar Mercedes se apropie tot mai mult de poziția secundă.

Șeful Scuderiei Ferrari, prima reacție după dezamăgirea din Ungaria

Chiar dacă mulți consideră că Ferrari are cele mai rapide mașini, deciziile neinspirate (momentul schimburilor de pneuri și alegerea tipului de cauciucuri) au făcut ca Sainz și Leclerc să rateze podiumul pe Hungaroring.

Cu toate acestea, Mattia Binotto se apără și pune problemele pe seama scăderii performanțelor monopostului ​F1-75.

„Mașina nu ne-a permis să facem ceea ce ne-am dorit. Nu neg că alegerea anvelopelor dure la Charles s-a dovedit a fi greșită. Cu toții ne așteptam la un rezultat diferit, dar mașina nu a funcționat și este evident.

Nu este o problemă de strategie, ci mai mult de mașină. Astăzi Ferrari nu a rulat cum trebuie, puteam avea orice anvelope. Mașina nu ne-a permis să facem ceea ce ne-am dorit. Vom încerca să analizăm de ce nu am avut ritmul potrivit.

Prioritatea este să înțelegem de ce mașina nu a funcționat. Este prima dată în acest sezon când mașina nu a avut ritm de cursă, practic aceasta este problema la care nu am răspuns în acest moment.

Alegerea anvelopelor hard a fost una greșită, dar s-a bazat pe lipsa de performanță a mașinii” - Mattia Binotto, ciatat de Gazzetta dello Sport.

Următorul Grand Prix al sezonului 2022 al Formulei 1 va fi Marele Premiu al Belgiei, de pe 28 august.

Clasamentul piloților din Formula 1 după MP al Ungariei

1. Max Verstappen (RedBull) 258 puncte

2. Charles Leclerc (Ferrari) 178

3. Sergio Perez (RedBull) 173

4. George Russell (Mercedes) 158

5. Carlos Sainz (Ferrari) 156

6. Lewis Hamilton (Mercedes) 146 etc.

Clasamentul constructorilor din Formula 1

1. RedBull 431 puncte

2. Ferrari 334

3. Mercedes 304 etc.