Documentul care dezvăluie faptul că RedBull va ceda 50% din acțiunile echipei de Formula 1 lui Porsche a fost publicat din greșeală.

Monopostul RedBullFoto: Alessio De Marco/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Porsche și RedBull au lucrat la un acord pentru a-și uni forțele pentru sezonul 2026, când Formula 1 va introduce un nou regulament pentru motoare.

Documentul în care era stipulat acordul între RedBull și Porsche pentru preluarea a 50% din acțiunile echipei austriece a fost făcut public din greșeală, conform The Race.

Porsche, tot mai aproape de a intra în Formula 1 - Posibil parteneriat cu RedBull

Inițial s-a vorbit despre faptul că Porsche se va ocupa de unitățile motor ale monoposturilor RedBull, dar conform documentului care a fost publicat din greșeală, producătorul auto vrea să cumpere și 50% din acțiunile echipei austriece din Formula 1.

Conform aceleiași surse, cele două companii sunt în discuții avansate, iar o decizie finală ar putea fi anunțată în curând.

Grupul Volkswagen și-a dat deja acordul pentru parteneriatul dintre RedBull și Porsche, iar un purtător de cuvânt al producătorului auto a confirmat discuțiile cu echipa din Formula 1.