Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii a fost oprit cu steag roșu după un accident care a avut loc în primul tur al cursei de la Silverstone și în care au fost implicați mai mulți piloți. Zhou Guanyu (Alfa Romeo) a avut cel mai mult de suferit, dar se află în afara oricărui pericol.

Zhou Guanyu, accident teribil la SilverstoneFoto: Xavi Bonilla / AFP / Profimedia

Comisarii au fluturat steagul roșu la doar 21 de secunde după startul cursei. Reluările au arătat că Pierre Gasly a intrat în contact cu mașina lui George Russell (Mercedes), iar monopostul britanicului s-a izbit de Zhou.

Mașina Alfa Romeo s-a răsturnat și s-a oprit în gardul care proteja spectatorii, după ce s-a catapultat peste parapetul de siguranță.

George Russell, al cărui monopost a fost avariat în urma accidentului, a coborât rapid din mașina sa și a alergat spre Zhou pentru a verifica în ce stare se află pilotul chinez.

Zhou a fost scos din mașină după câteva minute, iar Alfa Romeo a confirmat că acesta este conștient: „În urma accidentului suferit la startul Marelui Premiu al Marii Britanii, Zhou Guanyu este conștient și se află acum la centrul medical al circuitului pentru a fi evaluat”.

Russell este eliminat dintr-o cursă pentru prima dată în acest sezon, punând capăt unei serii de clasări în primele cinci locuri. Yuki Tsunoda, Esteban Ocon și Alexander Albon au fost, de asemenea, implicați în incident.

Cu doar câteva ore în urmă, tot pe circuitul de la Silverstone, un pilot de Formula 2 a fost salvat de elementul halo al monopostului său.

Zhou Guanyu, accident grav la Silverstone

*sursă foto: Frank Augstein / AP - The Associated Press / Profimedia