Nelson Piquet, tatăl iubitei lui Max Verstappen și fost campion în Formula 1, a fost sancționat după remarcile rasiste la adresa lui Lewis Hamilton. Campion mondial în exercițiu a declarat că nu este de acord cu măsurile luate de Asociaţia Piloţilor de Curse din Marea Britanie.

Max VerstappenFoto: Xavi Bonilla/Dppi/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nelson Piquet, vorbind despre accidentul de la Silverstone 2021 dintre Max Verstappen și Lewis Hamilton, a susținut că pilotul Mercedes este „un mic om negru” („neguinho” în portugheză), fapt ce a creat recent un scandal de proporții.

Hamilton și Verstappen s-au ciocnit în primul tur al cursei din 2021 de la Silverstone, iar olandezul s-a lovit de parapet la viteză foarte mare. Deși a primit o penalizare de 10 secunde, fără Verstappen pe circuit, Hamilton a reușit să câștige cursa.

Piquet a declarat ulterior că Hamilton a fost vinovat pentru că „a jucat dur” și l-a pus în pericol pe pilotul RedBull.

Nelson Piquet a fost sancționat după remarcarca la adresa lui Lewis Hamilton, dar Max Verstappen nu este de acord cu decizia

Asociaţia Piloţilor de Curse din Marea Britanie a anunţat joi că l-a suspendat pe fostul campion mondial de Formula 1 Nelson Piquet din calitatea de membru de onoare pe care o deţinea, iar în următoarea perioadă va analiza o eventuală excludere a brazilianului din rândurile sale.

Max Verstappen, aflat la Silverstone pentru Marele Premiu al Marii Britanii din weekend, a declarat că nu este de acord cu sancționarea tatălui iubitei sale.

„Când sancţionezi oameni, de fapt nici măcar nu mai ajuţi în această situaţie, nu vorbeşti. Tu trebuie să comunici.

Comunicarea este cu adevărat importantă pentru că dacă doar sancţionezi şi asta nu ajută la ceea ce tu încerci să aplici, să încerci să educi oamenii. Aşa că e mai bine să discutăm.

Am petrecut puţin timp cu Nelson, cred că este o persoană peste medie în general şi cu siguranţă nu este un rasist.

Cred că formularea pe care a folosit-o, chiar dacă, desigur, cu diferite tipuri de culturi şi lucruri pe care le spuneau când ei erau mici şi tineri, nu a fost corectă” - Max Verstappen.

Program - Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone

Antrenamente 1 - Vineri, ora 15:00 (ora României)

Antrenamente 2 - Vineri, ora 18:00

Antrenamente 3 - Sâmbătă, ora 14:00

Calificări - Sâmbătă, ora 17:00

Cursa - Duminică, ora 17:00

*Marele Premiu de la Silverstone va fi în direct pe Digisport, Orangesport și Primasport.