Controversatul Bernie Ecclestone, fost proprietar şi administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1, a afirmat că Toto Wolff, șeful echipei Mercedes, s-a săturat de Lewis Hamilton și ar putea renunța la serviciile pilotului britanic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toto Wolff s-a săturat de Lewis Hamilton: „Britanicul nu pare deranjat că nu câștigă”

Ecclestone (91 de ani) crede că Hamilton nu mai este interesat de rezultatele pe care le obține și că Wolff este deranjat de atitudinea multiplului campion mondial.

„Toto devine cam sătul de Lewis. Eu nu cred că el se străduiește, nu? Hai să o spunem în alt mod: Lewis nu pare deranjat că nu câștigă. Nu e felul lui. El are o fire competitivă, dar acum acceptă să piardă cam ușor, din punctul meu de vedere.

Nu știu ce face și de ce se tot îmbracă în acele haine haioase. Are vreo treabă? E ceva de observat? Poate că asta este, de fapt. Eu nu cred că el îl ajută în mod activ pe George Russell, nu cred că face nimic, nu cred că-i pasă prea mult. El nu e pregătit să facă același efort de a câștiga, așa cum a făcut-o în trecut” - Bernie Ecclestone, potrivit Daily Mail.

Lewis Hamilton, salariul mult prea mare și durerile inventate

Toto Wolff, șeful Mercedes, consideră că este inacceptabil faptul că Lewis Hamilton și Max Verstappen, campioni ai Formulei 1, au salarii uriașe în condițiile situației economice actuale precare. Austriacul este un susținător al propunerii de a introduce un plafon salarial pentru piloții din Marele Circ.

Potrivit lui Ecclestone, Wolff se gândește să îl înlocuiască pe Hamilton cu un pilot care ar accepta un salariu mai mic.

„Toto poate să facă una dintre afacerile sale magice, să-i ofere cuiva mai puțini bani și să economisească 20 de milioane de lire sterline. Nimeni nu trebuie să i-o spună lui Toto, pentru că el s-a gândit deja la asta. În aceste condiții, Lewis probabil s-ar opri” - Bernie Ecclestone.

De asemenea, magnatul consideră că Hamilton nu avea probleme la spate după Marele Premiu al Azerbaidjanului (britanicul a ieșit atunci cu mare greutate din monopostul Mercedes).

„Numai rahaturi! George Russell e mai înalt și, dacă era să i se întâmple cuiva, i s-ar fi întâmplat lui. E un pic din Nigel Mansell în această poveste. Cel puțin, în cazul lui Nigel, el ar fi ieșit din mașină și și-ar fi frecat puțin piciorul ca și cum ar fi fost rupt. În următoarea clipă, ar fi avut probleme cu piciorul drept” - Bernie Ecclestone.

Rezultatele obținute de Lewis Hamilton în sezonul actual al Formulei 1

Marele Premiu din Bahrain - locul trei

Marele Premiu al Arabiei Saudite - locul 10

Marele Premiu al Australiei - locul patru

Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna - locul 13

Marele Premiu de la Miami - locul șase

Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona - locul cinci

Marele Premiu de la Monaco - locul opt

Marele Premiu al Azerbaidjanului - locul patru

Marele Premiu din Canada - locul trei.

Formula 1, clasamentul piloților

1. Max Verstappen (RedBull) 179 puncte

2. Sergio Perez (RedBull) 129

3. Charles Leclerc (Ferrari) 126

4. George Russell (Mercedes) 111

5. Carlos Sainz (Ferrari) 102

6. Lewis Hamilton (Mercedes) 77

7. Lando Norris (McLaren) 50

8. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) 44 etc.