Odată cu revenirea lui Lewis Hamilton în topul Formulei 1 (a obținut locul trei în MP Canada), războiul dintre RedBull și Mercedes pare să se fi reaprins. Christian Horner, șeful echipei austriece, l-a atacat pe Toto Wolff după cursa de la Montreal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sănătatea piloților a fost pusă în centrul atenției la Marele Premiu al Canadei, echipele fiind sfătuite să pună siguranța înaintea performanței și să rezolve problema mașinilor care ricoșează dramatic la viteze mari.

Îngrijorarea a atins noi niveluri la sfârșitul săptămânii trecute, la Marele Premiu al Azerbaidjanului, când Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, s-a chinuit să iasă din Mercedesul său la finalul unei curse solicitante.

FIA a intervenit joi cu o nouă directivă privind fenomenul de „porpoising”, dar echipa RedBull consideră fără sens deciziile luate de forul automobilistic.

Șeful RedBull îl atacă pe Toto Wolff, conducătorul Mercedes care susține schimbările FIA

Mercedes s-a poziționat la polul opus față de RedBull în ceea ce privește fenomenul de „porpoising”, fapt care l-a determinat pe Christian Horner să-l atace pe Toto Wolff, conform GPBlog.

„Toto Wolff vrea să schimbe regulile. Este ironic pentru că Mercedes nu a mai ricoșat atât cu monoposturile sale în Canada.

Au fost mai rapizi la Montreal și accept conceptul FIA, dar nu reglementările introduse de ei” - Christian Horner.

În replică, Toto Wolff și-a acuzat rivalii că sunt „patetici” și că „joacă jocuri politice lipsite de sinceritate”.

Max Verstappen (RedBull) a câștigat Marele Premiu al Canadei, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Podiumul a fost completat de ibericul Carlos Sainz Jr. (Ferrari) și de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Clasamentul constructorilor din Formula 1

1. RedBull Racing 304 puncte

2. Ferrari 228

3. Mercedes 188

4. McLaren 65

5. Alpine 61

6. Alfa Romeo 47

7. AlphaTauri 27

8. Aston Martin 16

9. Haas 15

10. Williams 3.