Lewis Hamilton este din ce în ce mai nemulțumit de monopostul Mercedes: britanicul a obținut doar al 13-lea timp în a doua sesiune de antrenamente premergătoare Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Max Verstappen (Red Bull), campion mondial en-titre și lider al clasamentului piloților, a parcurs cel mai rapid tur în 1 min 14 sec 127/1000. Acesta l-a devansat cu doar 081/1000 pe monegascul Charles Leclerc și cu 225/1000 pe ibericul Carlos Sainz, ambii de la Ferrari.

Lewis Hamilton, probleme tot mai mari din cauza monopostului Mercedes

Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, a obţinut doar al 13-lea timp și s-a declarat din nou dezamăgit de monopostul Mercedes W13.

„A fost cam ca în fiecare vineri pentru noi, am încercat o mulțime de lucruri diferite, am avut o podea experimentală, dar nu a funcționat.

Nimic din ceea ce facem în general la această mașină nu pare să funcționeze, așa că încercăm diferite configurații; eu și George (Russell) am mers cu configurații diferite doar pentru a vedea dacă o setare funcționează și alta nu. Voi aștepta să aud cum s-a simțit pentru el, dar pentru mine a fost un dezastru.

Este ca și cum mașina se înrăutățește, devine din ce în ce mai nefericită cu cât îi facem mai multe. Nu știu, vom continua să lucrăm la ea, lucrurile sunt cum sunt. Cred că aceasta este mașina pentru acest an, așa că va trebui să rezistăm și să muncim din greu pentru a construi o mașină mai bună pentru anul viitor.

Nu este Montrealul pe care îl cunosc, cu care sunt obișnuit și pe care l-am experimentat în cariera mea. Este cea mai proastă mașină pe care am simțit-o vreodată aici, așa că sper ca peste noapte să încercăm să facem câteva schimbări. Dar este vorba doar de elementele fundamentale ale mașinii.

Este o luptă monumentală tot timpul pentru a nu intra în parapet. Mașina sare, părăsește mult solul, apoi aterizează, se prinde de sol și pleacă în direcții diferite, iar tu doar încerci să stăpânești o mașină care sare, sare, sare, se prinde, sare, se prinde. Este greu, te ține pe muchie de cuțit. Și au fost câteva lovituri mari astăzi.

Am ridicat mașina, dar nu face nicio diferență. Am încercat o grămadă de lucruri, le-am bifat pe toate. Acelea nu funcționează, așa că trebuie să mergem și să găsim altceva. Și suntem departe, dar este de așteptat cu această mașină” - Lewis Hamilton.

Marele Premiu al Canadei, rezultate antrenamente libere 2

*sursă: Formula 1 / Twitter

Programul Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei

18 iunie, ora 20:00 Antrenamente

18 iunie, ora 23:00 Calificări

19 iunie, ora 21:00 Cursa

*Marele Premiu al Canadei poate fi urmărit pe Digisport, Orangesport și Primasport.

Clasamentul piloților din Formula 1

1 Max Verstappen (RedBull) 150 puncte

2 Sergio Perez - (RedBull) 129

3 Charles Leclerc (Ferrari) 116

4 George Russell (Mercedes) 99

5 Carlos Sainz (Ferrari) 83

6 Lewis Hamilton (Mercedes) 62

7 Lando Norris (McLaren) 50 etc.