Mașina Toyota cu numărul 8, pilotată de neozeelandezul Brendan Hartley, elveţianul Sebastien Buemi şi japonezul Ryo Hirakawa, s-a impus duminică în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, transmite AFP.

Castigatorii cursei de 24 de ore de la Le MansFoto: 24h-lemans.com

Toyota a obţinut astfel a cincea victorie consecutivă, continuând să domine autoritar această competiţie ajunsă la a 90-a ediţie.

Al cincilea succes consecutiv la categoria regină a fost consemnat cu un an înainte de revenirea marilor nume ale sportului automobilistic, Ferrari, Porsche, Audi, BMW sau Cadillac, care vor lua startul la Le Mans pentru centenarul cursei, în iunie 2023.

Este a patra victorie la Le Mans pentru Buemi, 33 de ani, care a pilotat şi în Formula 1 şi este unul dintre principalii animatori ai Formulei E, de la înfiinţarea acestui campionat, pe care l-a câştigat în 2016, scrie Agerpres.

La eşaloanele inferioare, Oreca N.38 a echipei Jota, care conducea de sâmbătă după-masă, s-a impus la categoria LMP2, iar Porsche N.91 al echipei Porsche a terminat pe primul loc la categoria LMGTE Pro, profitând de deruta celor două Corvette nevoite să abandoneze la distanţă de 20 de minute la începutul dimineţii.

La categoria LMGTE Am, Aston Martin N.33 a TF Sport a obţinut victoria.

În total, opt din cele 62 de maşini care au luat startul nu au încheiat cursa, însă nu a fost înregistrat niciun accident grav.