Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1, a primit titlul de cetăţean de onoare al Braziliei, joi, după ce camera inferioară a parlamentului a trecut o lege în acest sens, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iniţiativa aparţine parlamentarului Andre Figueiredo, după Marele Premiu al Braziliei de anul trecut, la care Hamilton a fluturat steagul Braziliei după ce a câştigat cursa de la Sao Paulo.

Hamilton (Mercedes) a salutat propunerea în aprilie, când a vizitat Sao Paulo şi avut un discurs la un eveniment axat pe business şi transformarea digitală, afirmând că ar fi onorat de acest gest.

Parlamentul va ţine o şedinţă solemnă pentru înmânarea actului pilotului de 37 de ani, însă nu a fost stabilită data.

Figueiredo, membru al Partidului Democrat al Muncii, l-a lăudat pe pilotul echipei Mercedes pentru felul în care a sărbătorit victoria la cursa de anul trecut, remarcând că idolul britanicului a fost legendarul pilot brazilian Ayrton Senna, triplu campion mondial.

Hamilton, care fost înnobilat în Marea Britanie, are o legătură „adâncă şi puternic emoţională” cu Brazilia, a susţinut un alt parlamentar, Jhonatan de Jesus, din partea Partidului Republican, iar acest tribut este pe deplin meritat.

Totuşi, unii parlamentari au criticat iniţiativa. „Recunosc realizările lui Lewis Hamilton, dar această lege arată că problemele fundamentale ale Braziliei nu sunt o prioritate pentru noi”, a afirmat Tiago Mitraud, reprezentantul Partidului Novo, citat de Agerpres.