Mick Schumacher, fiul legendarului Michael, a fost criticat dur de presa din Germania după seria de abandonuri înregistrată în acest sezon al Formulei 1. Compatriotul său, multiplul campion mondial Sebastian Vettel, l-a încurajat susținând că tânărul pilot Haas ar trebui lăsat în pace.

Mick SchumacherFoto: Chris Putnam / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sportivul de 23 de ani este la al doilea sezon în Marele Circ, la echipa Haas.

Dacă anul trecut, Schumacher jr. nu a impresionat, dar nici nu a dezamăgit după ce a înregistrat doar trei abandonuri în 22 de curse (niciun punct), în ediţia actuală a Campionatului Mondial a ajuns deja la trei accidente în şapte Grand Prix-uri.

Ultimul l-a provocat, duminică, la Marele Premiu al Principatului Monaco, cursă unde a rupt monopostul Haas în două, după un contact cu barierele de protecţie ale pistei.

În mass-media din ţara sa, eşecul de duminică, din Principat, a provocat recaţii critice la adresa lui.

Elogiile de felul „Schumi III” sau „Quick Mick” au fost înlocuite cu „Regele accidentelor”.

Sebastian Vettel îi întinde lui Mick Schumacher o mână de ajutor

Criticat dur în presa germană pentru prestațiile din acest sezon al Formulei 1, Mick a fost încurajat de Sebastian Vettel, pilotul Aston Martin.

Acesta susține că presa ar trebui „să-l lase în pace” pe tănărul pilot al lui Haas, scrie Mirror.co.uk.

„Este foarte ușor să arunci cu cuvinte urâte.

Nu știu exact ce a pățit Mick la Monaco. Nu am văzut reluările, dar cel mai important este că nu are probleme de sănătate.

Nu mă îndoiesc că poate face mai mult decât a arătat până acum, dar cred că ar trebui lăsat în pace” - Sebastian Vettel.

Se ascute lupta la RedBull - Ce ar trebui să învețe Max Verstappen de la coechipierul Sergio Perez