​Spaniolul Marc Marquez, de șase ori campion mondial la MotoGP, va fi operat pentru a patra oară la braţul drept, a anunţat, sâmbătă, echipa Honda.

Marc MarquezFoto: GIGI SOLDANO / AFP / Profimedia

Marquez va fi supus intervenţiei chirurgicale la humerus în Rochester, Minnesota.

În ultimele luni, spaniolul nu a putut concura la cel mai bun nivel al său, din cauza problemelor la braţ. Drept urmare, el va fi operat din nou, la 18 luni de la ultima operaţie.

„Din păcate, trebuie să iau o pauză în sezonul 2022, care mă va ține departe de competiție pentru o perioadă de timp. După toate aceste luni de muncă intensă cu noua mea echipă medicală din Madrid, condiția mea fizică s-a îmbunătățit și am redus disconfortul din brațul drept pentru a putea concura la Marile Premii, dar încă am limitări semnificative la nivelul humerusului care nu îmi permit să conduc motocicleta în mod corespunzător și să ating obiectivele pe care mi le-am stabilit întotdeauna.

Din acest motiv, împreună cu echipa mea medicală, Dr. Samuel Antuña și Dr. Angel Cotorro, și după ce m-am consultat cu specialiști de la Clinica Mayo, am luat decizia de a efectua o nouă operație cu scopul de a-mi îmbunătăți poziția pe bicicletă care îmi va permite să pilotez fără limitările actuale. Personal, am motivația și entuziasmul maxim pentru a continua să lucrez și să fac efortul de a reveni pentru a concura la cel mai înalt nivel.

Vreau să mulțumesc pentru tot sprijinul pe care familia mea mi l-a arătat întotdeauna, acelor oameni de încredere din jurul meu, echipei Repsol Honda, întregii mele echipe medicale și mai ales tuturor fanilor care sunt mereu alături de mine în momentele bune și rele” - Marc Marquez.

Marquez va pleca marţi în SUA, iar după perioada post operatorie va reveni în Spania pentru recuperare.