Retras din Formula 1 la finele sezonului 2021, pilotul finlandez Kimi Raikkonen va concura din acest an în campionatul automobilistic american NASCAR, în care îşi va face debutul la Watkins Glen în luna august, transmite Reuters.

Kimi RaikkonenFoto: David Davies / PA Images / Profimedia

În vârstă de 42 de ani, Raikkonen (campion mondial cu Ferrari în 2007) şi-a luat adio de la Formula 1 după cursa de la Abu Dhabi de anul trecut, în care a concurat pentru Alfa Romeo.

Finlandezul se va alătura echipei Trackhouse, care îi va pune la dispoziţie un Chevrolet Camaro ZL1 la cursa Watkins Glen International din 21 august.

Team Trackhouse, deţinută de fostul pilot Justin Marks şi rapper-ul Pitbull, a apelat la mai mulţi piloţi din afara NASCAR pentru a conduce maşinile lor ca parte a unei iniţiative numite „Project 91”.

„Nu căutam să concurez din nou, dar Justin a venit la mine acasă în Elveţia şi m-a convins cât de serios este într-o colaborare la un program de top. Va fi distractiv, dar este un lucru pe care îl voi trata foarte serios. Ştiu cât de competitivă este NASCAR Cup Series şi va fi o mare provocare”, a spus Raikkonen într-un comunicat.

Pilotul finlandez are două experienţe în competiţia americană, în NASCAR Camping World Truck Series şi NASCAR Xfinity Series, ambele în 2011, pe Charlotte Motor Speedway, scrie Agerpres.