Lewis Hamilton (Mercedes), care are parte de un început de sezon cu rezultate mult sub așteptări, s-a descurcat mai bine în a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami (câștigată de coechipierul George Russell) și s-a clasat pe locul al patrulea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Russell a parcurs cel mai rapid tur de pistă în 1 min 29 sec 938/1000, devansându-i pe monegascul Charles Leclerc (Ferrari), liderul campionatului, și pe mexicanul Sergio Perez (RedBull).

RedBull a fost obligată să îi schimbe cutia de viteze lui Max Verstappen (Red Bull) și campionul mondial en titre a ieșit cu întârziere pe pistă. În momentul în care acest lucru s-a întâmplat, monopostul olandezului a suferit imediat o problemă hidraulică și a trebuit să facă un tur lent până la boxe, timp în care a luat foc și un disc de frână spate.

Explicații pentru rezultatele mai bune obținute de Mercedes la Miami

Performanța lui Russell a venit în contextul în care Mercedes a introdus primele îmbunătățiri semnificative din acest sezon: o aripă spate cu tracțiune mai mică, precum și o aripă față revizuită, scrie BBC.

De asemenea, temperaturile ridicate de la Miami ar fi putut atenua problemele pe care echipa le-a întâmpinat în obținerea temperaturii în pneuri la primul tur de pistă - lucru care a fost o problemă tot sezonul, dar nu și vineri.

Este prea devreme pentru a trage concluzii ferme dacă acest lucru indică un progres permanent pentru Mercedes sau dacă este cauzat de o serie de aspecte specifice acestui weekend, dar cu siguranță a fost primul semn că echipa ar putea să rezolve problemele care au afectat-o în acest sezon.

„Există cu siguranță elemente pozitive din ziua de astăzi. Încă mă lupt cu mașina. George a arătat grozav, dar încercăm o mulțime de lucruri diferite, vom combina rezultatele și sperăm să ne îmbunătățim” - Lewis Hamilton.

MP al Statelor Unite de la Miami, rezultate antrenamente 2

*sursă: Formula 1 / Twitter

Miami International Autodrome are o lungime de 5,41 de kilometri, totalul distanței care va fi parcursă fiind de 308,37 kilometri (57 de tururi). Va fi primul Grand Prix care va avea loc în această locație.

Programul Marelui Premiu de la Miami

Antrenamente 3: sâmbătă, 20:00 - 21:00

Calificări: sâmbătă, 23:00 - 00:00

Cursa: duminică, 22:30 - 00:30

*MP de la Miami poate fi urmărit pe canalele Digisport, Orange Sport și Prima Sport.

Formula 1, clasamentul piloților

1. Charles Leclerc (Ferrari) 86 puncte

2. Max Verstappen (RedBull) 59

3. Sergio Perez (RedBull) 54

4. George Russell (Mercedes) 49

5. Carlos Sainz (Ferrari) 38

6. Lando Norris (McLaren) 35

7. Lewis Hamilton (Mercedes) 28 etc.