​Numele Schumacher apasă greu pe umerii săi, iar marea dorință a fanilor Ferrari este să-l vadă conducând un monopost al Scuderiei. Mick Schumacher, 23 de ani, mai are nevoie de timp pentru a face pasul către echipa la care legendarul său tată a rescris istoria Formulei 1.

Mick SchumacherFoto: Chris Putnam / Shutterstock Editorial / Profimedia

Franz Tost, manager al echipei AlphaTauri, și un personaj apropiat de familia Schumacher, a vorbit despre cum ar putea arăta viitorul lui Mick Schumacher din Formula 1.

Mick Schumacher, cel puțin încă trei ani la nivel de Formula 1 pentru a putea ajunge la Ferrari

Austriacul este de părere că Mick mai are nevoie de cel puțin încă trei ani în Formula 1 pentru a putea ajunge la Scuderia Ferrari, marele său vis.

„El trebuie să conducă în altă parte pentru încă trei ani. Formula 1 este extrem de complicată astăzi. Un pilot are nevoie de cel puțin trei ani de învățare pentru a putea ajunge să conducă la cel mai înalt nivel.

Uitați-vă la George Russell (Mercedes) și Charles Leclerc (Ferrari), și ei au avut nevoie de acest timp”, a precizat Franz Tost.

Primul obiectiv pentru Mick Schumacher: Să-și întreacă coechipierul

În continuarea discursului său, Tost spune că Mick are nevoie într-o primă fază să-l depășească constant pe coechipierul său de la Haas, Kevin Magnussen.

„Este nevoie ca mai întâi să-l învingă constant pe Kevin Magnussen. Aceasta este treaba lui acum și nimic altceva”, punctează Franz Tost.

Mick Scumacher, lăudat de coechipierul Kevin Magnussen

Kevin Magnussen este coechipierul lui Mick la Haas, iar danezul are doar cuvinte de laudă la adresa germanului.

„Nu se întâmplă atât de des între piloți pentru că s-ar putea să fii prea mândru să pui întrebări și să vezi asta ca pe o slăbiciune. Dar lui (n.r. lui Mick) nu-i pasă deloc, vrea doar să învețe.

Dacă îl pot ajuta, atunci ajut echipa și asta e bine pentru toți”, a spus Kevin Magnussen.

Haas (cu motorizare Ferrari) se află pe locul șapte în clasamentul constructorilor (cu 12 puncte) după disputarea a trei Grand Prixuri din sezonul 2022 al Formulei 1.

Kevin Magnussen are 12 puncte acumulate în actuala stagiune competițională, în timp ce Mick Scumacher nu a reușit momentan să puncteze în ierarhia piloților din Formula 1.

Debutul lui Mick Schumacher în Marele Circ a avut loc cu ocazia Marelui Premiu al Bahrainului din 2021. Ultimul Grand Prix la care a participat a fost cel din Australia, de acum câteva săptămâni.

Pilotul german nu a reușit până în acest moment să adune vreun punct în Formula 1.

Michael Schumacher, o legendă în paddockul celor de la Ferrari

În vârstă de 53 de ani, Michael Schumacher (tatăl lui Mick) este o adevărată legendă pentru cei de la Scuderia Ferrari.

Germanul a câștigat cinci din cele șapte titluri mondiale alături de constructorul italian. Acest lucru s-a întâmplat în sezoanele 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004.

Anterior, Michael se mai încoronase campion alături de Mild Seveton Benetton Ford, în 1994 și 1995.