​Italia a sechestrat proprietăți în valoare de aproximativ 105 milioane de euro deținute de rusul Nikita Mazepin (fost pilot de Formula 1) și de tatăl său oligarh, au declarat luni două surse din poliție pentru Reuters.

Nikita MazepinFoto: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

A 47-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Operațiunea a vizat o vilă - cunoscută sub numele de Rocky Ram - situată în nordul insulei Sardinia. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea managerului de relații publice al lui Mazepin.

Mazepin, care a fost concediat în martie de echipa americană Haas, a fost inclus pe o listă de sancțiuni a Uniunii Europene împreună cu tatăl său, Dmitri, pe care jurnalul oficial al UE l-a descris ca fiind un membru al cercului apropiat Kremlinului.

În ultimele săptămâni, poliția italiană a pus sub sechestru vile și iahturi în valoare de peste 900 de milioane de euro ale unor oligarhi ruși care au fost incluși pe o listă de sancțiuni a Uniunii Europene în urma conflictului din Ucraina.

Cel mai valoros bun sechestrat până acum este un super-iaht deținut de miliardarul Andrey Igorevich Melnichenko, în valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, care a fost confiscat în portul Trieste, în nordul țării.