Max Verstappen a avut parte de un weekend de coșmar la Melbourne, acolo unde a fost nevoit să abandoneze (este a doua oară în acest sezon de Formula 1 când olandezul nu termină o cursă). Pilotul celor de la RedBull a fost supărat pe toată lumea, inclusiv pe safety car.

Max VerstappenFoto: Florent Gooden/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Campion mondial en-titre, olandezul a avut din nou probleme cu monopostul RedBull, cel care a cedat în turul 39 din totalul de 58 ale cursei de pe circuitul Albert Park.

Max Verstappen, supărat pe safety car: E precum o broască țestoasă

Olandezul a trimis săgeți către propria echipă, dar a avut ceva de împărțit și cu safety car-ul furnizat de cei de la Aston Martin.

„Era atât de puţină aderenţă şi, de asemenea, maşina de siguranţă rula atât de încet, încât era ca o broască ţestoasă. Incredibil!

Nu înţeleg de ce să rulăm atât de încet, cu 140 km/h pe linia dreaptă, în condiţiile în care nu era nicio maşină avariată pe pistă. Trebuie să investigăm.

Cu siguranţă, maşina de siguranţă Mercedes este mai rapidă datorită aerodinamicii mai bune. Acest Aston Martin este foarte lent.

Cu siguranţă are nevoie de mai multă aderenţă, pentru că anvelopele noastre erau reci. Este groaznic felul în care conducem în spatele maşinii de siguranţă în acest moment” - Max Verstappen, potrivit motorsport.com.

Mercedes și Aston Martin, responsabile cu furnizarea safety car-urilor din Formula 1

Mercedes și Aston Martin sunt cei doi producători responsabili cu furnizarea safety car-urilor din Formula 1.

Varianta celor de la Mercedes este una îmbunătățită, ea având 730 de cai putere.

De cealaltă parte, Aston Martin a păstrat modelul din 2021 - Vantage - mașină care are „doar” 528 de cai putere.

Modelul Mercedes-AMG GT Black Series, care a fost în acţiune la primele două etape ale Campionatului Mondial de Formula 1, este cu cinci secunde mai rapid pe turul de pistă decât Aston Martin Vantage.

Plecat din pole-position, Charles Leclerc (Ferrari) a reușit să câștige Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, cursă care a avut loc duminică pe circuitul Albert Park din Melbourne. Podiumul a fost completat de Sergio Perez (RedBull) și George Russell (Mercedes).

Max Verstappen (campionul mondial en-titre) a fost nevoit să abandoneze în turul 39 (se afla pe locul al doilea), după ce un mic incendiu a izbucnit în partea din spate a monopostului RedBull. Olandezul a fost nevoit să se retragă și în prima cursă a sezonului, la Sakhir (Bahrain).

Formula 1, clasamentul piloților

1. Charles Leclerc (Ferrari) 71 puncte

2. George Russell (Mercedes) 37

3. Carlos Sainz (Ferrari) 33

4. Sergio Perez (RedBull) 30

5. Lewis Hamilton (Mercedes) 28

6. Max Verstappen (RedBull) 25 etc.

S-ar putea să te intereseze și:

Lewis Hamilton, apel disperat către Mercedes după rezultatele sub așteptări