Marc Marquez, de șase ori campion mondial la MotoGP, a primit acceptul medicilor pentru a evolua în Marele Premiu din America. Pilotul Honda a suferit un accident teribil în a doua etapă desfășurată în Indonezia și a acuzat ulterior episoade de diplopie (vedere dublă).

Marc MarquezFoto: GIGI SOLDANO / AFP / Profimedia

Spaniolul a căzut la 180 km/h și a fost proiectat în afara circuitului „Mandalika International” la antrenamentul dinaintea celei de-a doua etape a Campionatului Mondial de MotoGP din Indonezia.

Ibericul nu și-a pierdut cunoștința și a putut să se ridice singur în picioare după căzătura teribilă.

Cu toate acestea, ajuns în Spania, Marquez a mers la un oftalmolog din cauza unor probleme de vedere apărute după accident. Specialistul i-a confirmat că are un nou episod de diplopie (vedere dublă). Pilotul Honda a mai avut parte de astfel de probleme în trecut.

Marc Marquez va concura în MP de MotoGP din America

După o şedinţă de antrenament pe circuitul din Alcarras (Catalonia), Marc Marquez a anunțat pe Twitter că a primit acceptul medicilor pentru a evolua în MP din America.

„Ieri mi-au fost confirmate senzaţiile bune din ultimele zile avute pe #CBR600rr (n.r. model de motocicletă Honda) şi dupa ok-ul medicilor, mergem la Austin pentru cursa de MotoGP!" - Marc Marquez.

MP din America la MotoGP va avea loc între 8 și 10 aprilie pe „Circuit of the Americas” din Austin, Texas.

Marc Marquez, măcinat de problemele de sănătate

Marquez traversează o perioadă grea din cauza accidentărilor. El a ratat sezonul 2020 după ce a căzut în prima etapă şi a suferit o fractură. De atunci, el a fost operat de trei ori şi cu greu a revenit la forma care l-a consacrat.

Pilotul spaniol a intrat în competiţie abia în etapa a treia a ediţiei 2021 din MotoGP, dar nu a terminat sezonul pentru că a avut din nou probleme. Spaniolul a ratat ultimele două etape după ce a suferit, la finalul lunii octombrie, o comoţie cerebrală în urma unui accident la un antrenament.

În prima etapă a actualului sezon, Marquez a ocupat locul 5 pe circuitul Lusail din Qatar. În Indonezia și mai apoi în Argentina, campionul iberic nu a fost lăsat de medici că concureze după căzătura groaznică de care a avut parte. Marquez ocupă poziția a 15-a în clasamentul piloților după trei etape desfășurate.