Lewis Hamilton și Max Verstappen au oferit un sezon 2021 memorabil în Formula 1, cei doi duelându-se pentru titlul mondial până în ultimul tur al Grand Prixului de final (Abu Dhabi, victoria fiind de partea olandezului). Jenson Button, fost campion mondial, îi compară pe cei doi și spune cine este mai bun din punctul său de vedere.

HotNews.roFoto: Hotnews

Audi, aproape de intrarea în Formula 1: Echipa de top unde vrea să investească

Lewis Hamilton, superior lui Max Verstappen

Campion mondial în 2009 (alături de BrawnGP), Jenson Button vorbește despre cei doi piloți, analizându-le punctele forte.

Button este de părere că Verstappen este „un talent natural”, în timp ce Hamilton este „pilotul complet”.

Jenson îl vede pe Lewis superior rivalului său, cu toate că Max a câștigat lupta din 2021, cucerind titlul mondial.

Button spune că nu este de acord cu cei care precizează că Verstappen este cel mai bun pilot de pe grila de start în acest moment.

Conform spuselor lui Jenson, Verstappen mai are multe de făcut pentru a-l putea depăși pe marele său rival.

„Este cel mai înzestrat în mod natural? Da (n.r. face referire la Max Verstappen). Este cel mai bun? Nu știu dacă este cel mai bun pilot care a trăit vreodată sau cel mai bun pilot din prezentul Formulei 1.

Când te uiți la Lewis Hamilton te gândești că este pilotul mai bun (complet), cu mai multă experiență, poate acesta este motivul pentru care îl văd mai bun.

Vestappen trebuie să muncească din greu. Chiar dacă tu crezi că ești cel mai bun, încă poți face mai multe pentru a fi și mai bun. De aceea a fost Michael Schumacher atât de puternic”, spune Jenson Button.

Jenson Button, apropiat de Hamilton, dar și de Verstappen

În vârstă de 42 de ani, Button a fost coechipier cu Hamilton la McLaren în urmă cu mai mulți ani, dar are o strânsă legătură și cu familia lui Verstappen.

Astfel, Jenson a concurat în Formula 1 împotriva lui Jos (tatăl lui Max Verstappen), iar cu Sophie (mama lui Max) a fost coechipier în karting.

„Ambii au fost foarte buni, e normal și natural ca Max să aibă cursele în sânge”, a completat Jenson Button.

După ce a pierdut titlul mondial în fața lui Max Verstappen, Lewis Hamilton a recunoscut înaintea noului sezon că monopostul echipei Mercedes nu este la nivelul celorlalte echipe, iar acest lucru s-a văzut în primele două etape.

Britanicul s-a clasat pe podium în Bahrain (locul 3, după ce Max Verstappen și Sergio Perez s-au retras) și a terminat abia pe locul 10 în Arabia Saudită.

Următorul Mare Premiu din calendarul competițional este cel al Australiei de la Melbourne (8-10 aprilie).

Formula 1, clasamentul piloților:

1. Charles Leclerc (Ferrari) 45 puncte

2. Carlos Sainz (Ferrari) 33

3. Max Verstappen (Red Bull Racing) 25

4. George Russell (Mercedes) 22

5. Lewis Hamilton (Mercedes) 16 etc.