„Marele Circ” revine în „Orașul Păcatelor” după o pauză de 41 de ani: Las Vegas va găzdui al treilea Mare Premiu de Formula 1 din Statele Unite într-o sâmbătă seara din noiembrie 2023, au anunțat miercuri oficialii celei mai importante competiţii automobilistice din lume.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe circuitul de 6,12 km al Marelui Premiu din Las Vegas, piloții vor trece în viteză pe lângă obiective turistice precum Fântânile Bellagio și Palatul Caesars. Circuitul va cuprinde 14 viraje şi trei linii drepte, cu viteze maxime estimate la peste 342 km/h, potrivit organizatorilor.

„Cursa va avea loc noaptea, într-o sâmbătă din noiembrie, pe celebrul bulevard Las Vegas Strip, trecând prin faţa unora dintre cele mai legendare locaţii, hoteluri şi cazinouri din lume”, a precizat Formula 1 într-un comunicat de presă.

Cursa de anul viitor marchează revenirea Formulei 1 în Las Vegas, care a găzduit Marele Premiu „Ceasars Palace” în 1981 și 1982.

„Este un moment incredibil pentru Formula 1, care demonstrează atractivitatea şi creşterea uriaşă a sportului nostru, cu o a treia cursă în SUA. Las Vegas este o destinaţie cunoscută în întreaga lume pentru entuziasm, ospitalitate, emoţii şi, bineînţeles, faimosul Strip” - Stefano Domenicali, preşedinte și director general al Formulei 1.

SUA va găzdui anul acesta Marele Premiu de la Miami în luna mai și Marele Premiu de la Austin în octombrie.