Lewis Hamilton și Mercedes au parte de un start slab de sezon în Formula 1. Toto Wolff, șeful echipei care a câștigat lupta constructorilor în stagiunea precedentă, a vorbit despre problemele avute și l-a asigurat pe multiplul campion mondial că vor ieși mai puternici din această situație complicată. ​

Toto WolffFoto: DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

După două curse din acest sezon de Formula 1 (MP din Bahrain și MP al Arabiei Saudite), Mercedes ocupă poziția a doua în clasamentul constructorilor, la 40 de puncte de liderul Ferrari.

Lewis Hamilton, pe de altă parte, ocupă poziția a cincea în clasamentul piloților (16 puncte), el terminând prima cursă a sezonului pe locul al treilea și a doua abia pe locul 10 (eliminat încă din prima sesiune a calificărilor).

Lewis Hamilton, start dezastruos de sezon - Marile probleme ale celor de la Mercedes

Astfel, Toto Wolff i-a promis multiplului campion mondial că aceste greutăți nu vor face decât să întărească Mercedes, conform Reuters.

Toto Wolff: „Acest exercițiu de umilință ne va face mai puternici”

„În ultimii opt ani am fost mereu acolo, în top. Este extrem de dureros să nu mai putem face față la momentul actual și să avem un deficit așa mare de timp la fiecare tur.

Nu ne vom opri până nu suntem înapoi unde ne este locul. Nu este amuzant deloc ce ni se întâmplă. Este un exercițiu de umilință și ne vom întoarce mai puternici în final.

Încă nu putem să punem monopostul să ruleze la potențial maxim, așa că nu știm ce diferență este față de cei din frunte. La momentul actual, deficitele sunt la toate capitolele” - Toto Wolff.

La Jeddah, Max Verstappen a câștigat cursa, urmat de Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr. (amândoi piloți Ferrari).​