Lewis Hamilton are un start de sezon slab, fiind departe de forma arătată în stagiunea precedentă, atunci când a pierdut titlul în ultimul Grand Prix în fața lui Max Verstappen. Multiplul campion din Formula 1 a vorbit după cursa din Arabia Saudită, a doua din calendarul Marelui Circ, despre problemele avute de Mercedes.

Lewis HamiltonFoto: DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eliminat încă din prima sesiune a calificărilor la Jeddah, Lewis Hamilton a terminat Marele Premiu al Arabiei Saudite pe locul zece.

Septuplul campion mondial ocupă poziția a cincea în clasamentul piloților (16 puncte), el terminând prima cursă a sezonului (Marele Premiu din Bahrain) pe locul al treilea.

În aceste condiții, Hamilton a vorbit despre problemele pe care le are Mercedes în acest sezon al Formulei 1, conform The Race.

Lewis Hamilton - „Avem nevoie de mai multă putere”

„Se simte ca și cum am fi cu mult în spate față de top. Avem nevoie de mai multă aderență și mai multă putere. Asta ar rezolva 99% din problemele echipei.

Suntem încă în spate în ceea ce privește puterea. Suntem lenți, iar dacă rezolvăm asta, vom putea fi la fel de competitivi ca piloții din top” - Lewis Hamilton.

George Russell, pilot al Mercedes, este de acord cu cele spuse de Lewis Hamilton, adăugând că problemele avute de echipă nu sunt deloc ușor de rezolvat.

La Jeddah, Max Verstappen a câștigat cursa, urmat de Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr. (amândoi piloți Ferrari).