​A scăpat nevătămat dintr-un accident înfricoșător, dar a fost nevoit să se retragă de la Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite: Mick Schumacher a oferit duminică mai multe informații în legătură cu evenimentele petrecute la Jeddah.

Mick Schumacher, scos din monopostul facut praf in MP din Arabia SauditaFoto: ANTONIN VINCENT / AFP / Profimedia

În vârstă de 23 de ani, Schumacher a pierdut controlul monopostului pe o secțiune de mare viteză a circuitului Corniche și a intrat într-un parapet. A fost nevoie ca echipa medicală să îl scoată din mașină, înainte de a fi urcat în spatele unei ambulanțe și dus la centrul medical.

De acolo, Schumacher a fost transportat cu elicopterul la un spital din apropiere pentru a fi supus unor verificări suplimentare, dar acum a fost externat.

Mick Schumacher și retragerea de la MP al Arabiei Saudite - Nu starea sa de sănătate a fost problema

Pilotul german a spus că „ar fi pregătit să concureze”, dar echipa Haas a preferat să nu-i reconstruiască monopostul în grabă şi să păstreze astfel piese de schimb pentru următoarea cursă.

„Trebuie să avem grijă de componentele noastre şi de piesele maşinii. Este a doua cursă, este destul de greu pentru piese de schimb în această perioadă a anului, aşa că m-am gândit că va fi dificil să iau startul.

Nu eu sunt cel care trebuie să judece siguranţa, ci oficialii şi cei care decid. Dar cred că vor fi lucruri de luat în considerare. (...) Din fericire, maşinile sunt atât de sigure în zilele noastre, încât am putut să scap.

Eram bine (n.r. după accident). E mai ales frustrare pentru ceea ce s-a întâmplat. Mă gândeam la ceea ce tocmai s-a întâmplat şi la ce aş fi putut face mai bine.

Înainte de a începe să mă mişc, am vrut să mă asigur că totul este în regulă. Apoi au venit comisarii de pistă şi medicii să verifice dacă sunt bine. Când am simţit că mă pot mişca, le-am spus, dar au considerat că e mai sigur să facă controalele medicale şi toate celelalte” - Mick Schumacher,într-un briefing de presă pe padocul circuitului de la Jeddah.

Accidentul lui Schumacher a reînviat îngrijorările cu privire la un circuit foarte rapid şi îngust, pe care accidentele sunt neiertătoare şi unde vizibilitatea lipseşte uneori.

Schumacher va avea acum la dispoziție două săptămâni pentru a se pregăti pentru MP al Australiei, care va avea loc în perioada 8-10 aprilie.

Mick este fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, victima unui grav accident de schi în 2013 şi care de atunci nu a mai fost văzut în public.

Marele Premiu al Arabiei Saudite are loc duminică, de la ora 20:00, și poate fi urmărit în direct pe Digisport, Orange Sport și Look Sport.