Mick Schumacher a confirmat că se simte bine în urma accidentului înfricoșător suferit în timpul calificărilor pentru Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite. Pilotul echipei Haas, care a fost transportat cu elicopterul la un spital local din Jeddah, a fost externat.

Foto:

În vârstă de 23 de ani, Schumacher a pierdut controlul monopostului pe o secțiune de mare viteză a circuitului Corniche și a intrat într-un parapet. A fost nevoie ca echipa medicală să îl scoată din mașină, înainte de a fi urcat în spatele unei ambulanțe și dus la centrul medical.

De acolo, Schumacher a fost transportat cu elicopterul la un spital din apropiere pentru a fi supus unor verificări suplimentare, dar acum a fost externat.

Mick Schumacher, primul mesaj după accidentul de la Jeddah

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Schumacher și-a asigurat fanii că este „bine” în urma accidentului, le-a mulțumit pentru susținere și a afirmat că își dorește să revină pe circuit. Postarea include o fotografie în care pilotul german pare a fi nevătămat.

​„Bună tuturor, voiam doar să vă spun că sunt bine. Vă mulțumesc pentru mesajele amabile. Mașina s-a simțit foarte bine, Echipa Haas, vom reveni mai puternici” - Mick Schumacher, pe rețelele de socializare.

Haas, un singur pilot pe grila de start la MP al Arabiei Saudite

În ciuda faptului că s-a calificat înaintea britanicului Lewis Hamilton (Mercedes), Schumacher nu va participa duminică la MP al Arabiei Saudite, Haas retrăgând deja atât pilotul, cât și mașina sa de la eveniment.

Kevin Magnussen va concura duminică, fiind singurul pilot Haas prezent pe pistă.

Schumacher va avea acum la dispoziție două săptămâni pentru a se pregăti pentru MP al Australiei, care va avea loc în perioada 8-10 aprilie.

Guenther Steiner, directorul echipei Haas, a afirmat că „există prea multe necunoscute despre cum se va simţi dimineaţa” pilotul pentru a risca să-l trimită în cursă.

„Nu este nimic de câştigat. Maşina, evident, este în stare care este. Lăsându-l să concureze mâine, am putea compromite efortul nostru pentru Melbourne. Aşa că nu are rost să facem ceva mâine când oricum trebuie să plecăm de pe linia boxelor. În acest moment suntem într-o poziţie în care putem obţine puncte şi cred că avem o şansă mai mare dacă ne concentrăm şi ne regrupăm pentru Melbourne”, a adăugat Steiner.

Sergio Perez va porni de pe prima poziţie a grilei. Aflat la primul pole-position din carieră, pilotul mexican al echipei Red Bull Racing va fi urmat de cei doi piloți Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz.

Max Verstappen, campionul mondial en-titre, a reușit al patrulea timp al calificărilor.

Lewis Hamilton (septuplu campion mondial) a fost eliminat încă din prima sesiune a calificărilor - va pleca în cursă de pe locul 15.

Marele Premiu al Arabiei Saudite va avea loc duminică, de la ora 20:00, și poate fi urmărit în direct pe Digisport, Telekom și Look Sport.