Formula 1 a anunțat vineri că Marele Premiu al Arabiei Saudite va avea loc conform programului normal, după ce la Jeddah a avut loc un atac terorist cu rachetă care a provocat un incendiu imens la doar câțiva kilometri distanță de circuit, relatează bbc.com.

Formula 1Foto: Budrul Chukrut/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

După atac, piloţii şi conducătorii echipelor au avut o reuniune cu preşedintele F1, Stefano Domenicali. Acesta le-a spus piloţilor că weekendul va continua normal şi că probabil va mai avea o discuţie cu ei mai târziu vineri pentru a le da mai multe detalii.

„Formula 1 este în contact cu autorităţile relevante, după situaţia care a avut loc azi. Autorităţile au confirmat că evenimentul poate continua conform planurilor şi noi vom rămâne în contact cu ei şi toate echipele şi monitorizăm îndeaproape situaţia”, a anunţat F1.

Un incendiu imens a izbucnit vineri la o facilitate a companiei petroliere Aramco, după un atac cu rachetă la Jeddah, la câţiva kilometri de circuitul pe care se desfăşoară în acest weekend Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite.

Un atac al grupării șiite Houthi din Yemen a vizat un terminal de distribuţie a produselor petroliere din Jeddah, scrie News.ro.

Charles Leclerc, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente libere

Charles Leclerc, pilotul echipei Ferrari, a fost cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente libere. Monegascul a fost urmat de Max Verstappen (Red Bull) și de Carlos Sainz (Ferrari).

Cum arată programul Marelui Premiu din Arabia Saudită

Sâmbătă:

Antrenamente libere 3: 16:00

Calificări: 19:00

Duminică:

Cursa: 20:00.