Marc Marquez, de șase ori campion mondial la MotoGP, susține că i-a reapărut o problemă de sănătate după accidentul teribil suferit înainte de Marele Premiu al Indoneziei.

Marc MarquezFoto: GIGI SOLDANO / AFP / Profimedia

Spaniolul a căzut la 180 km/h și a fost proiectat în afara circuitului „Mandalika International”.

Marquez a fost imediat transportat la spital pentru mai multe investigații. Ibericul nu și-a pierdut cunoștința și a putut să se ridice singur în picioare după căzătura teribilă.

Cu toate acestea, ajuns în Spania, Marquez a mers la un oftalmolog din cauza unor probleme de vedere apărute după accident. Specialistul i-a confirmat că are un nou episod de diplopie (vedere dublă). Pilotul Honda a mai avut parte de astfel de probleme în trecut.

„Am senzaţia de deja vu. În timpul zborului înapoi în Spania, am avut probleme cu vederea. Am decis la sosire să merg la dr. Sanchez Dalmau şi mi-a confirmat că sufăr de un nou episod de diplopie (vedere dublă).

Din fericire, este mai puţin grav decât cel de la sfârşitul anului trecut. Dar deocamdată trebuie să mă odihnesc şi să aştept să văd cum evoluează problema mea. Ca întotdeauna, vă mulţumesc tuturor pentru sprijin", a scris Marc Marquez pe Twitter.

Marc Marquez, măcinat de problemele de sănătate

Marquez traversează o perioadă grea din cauza accidentărilor. El a ratat sezonul 2020 după ce a căzut în prima etapă şi a suferit o fractură. De atunci, el a fost operat de trei ori şi cu greu a revenit la forma care l-a consacrat.

Pilotul spaniol a intrat în competiţie abia în etapa a treia a ediţiei 2021 din MotoGP, dar nu a terminat sezonul pentru că a avut din nou probleme. Spaniolul a ratat ultimele două etape după ce a suferit, la finalul lunii octombrie, o comoţie cerebrală în urma unui accident la un antrenament.

În prima etapă a actualului sezon, Marquez a ocupat locul 5 pe circuitul Lusail din Qatar. În Indonezia, campionul iberic nu a fost lăsat de medici că concureze după căzătura groaznică de la antrenamentul de dinaintea cursei.