Max Verstappen a fost nevoit să abandoneze în prima cursă a sezonului din Formula 1 (Marele Premiu din Bahrain) după probleme cu monopostul RedBull. Campionul mondial în exercițiu a reacționat prompt la adresa echipei după dificultățile întâmpinate.

Max VerstappenFoto: Florent Gooden/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ambii piloți RedBull (Max Verstappen și Sergio Perez) au avut parte de un start de sezon „cu stângul” în Formula 1, fiind nevoiți să abandoneze înainte de finalul MP din Bahrain din cauza problemelor la monoposturi.

Campionul mondial ocupa a doua poziție în momentul abandonului, în timp ce Perez se afla pe locul trei.

În urma problemelor avute, Verstappen a reacționat la adresa echipei sale, scrie IB Times.

"Cred că la acest nivel, avem deja destule informații despre motor și restul părților monopostului, așa că astfel de probleme nu ar trebui să apară. Am pierdut deja prea multe puncte într-un singur weekend și acest aspect nu este deloc de bun augur" - Max Verstappen.

Șeful RedBull, Christian Horner, a comentat și el problemele monoposturilor: „Pare că am avut aceleași probleme la ambele monoposturi. Avem o săptămână la dispoziție să ne dăm seama ce se întâmplă”.

Plecat din pole-position, Charles Leclerc a reușit să câștige Marele Premiu de Formula 1 din Bahrain, cursă care a avut loc duminică pe circuitul de la Sakhir. Podiumul a fost completat de Carlos Sainz (Ferrari) și Lewis Hamilton (Mercedes).

RedBull nu a obținut niciun punct după abandonurile lui Max Verstappen și Sergio Perez.