Lewis Hamilton „a vorbit fără perdea” despre relația pe care o are cu Max Verstappen, rivalul cu care s-a bătut până în ultimul tur al sezonului precedent din Formula 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Multiplul campion mondial este de părere că relația pe care o are cu Max Verstappen este una „normală” înainte de debutul noului sezon al Formulei 1, punctând că el și rivalul de la Red Bull sunt totuși „necruțători pe pistă”, conform Metro.co.uk.

Cei doi piloți au avut parte de un final de sezon electrizant, cu Max Verstappen cucerind titlul la ultimul tur al cursei de la Abu Dhabi (ultimul Mare Premiu al sezonului).

Cursa a fost relansată în ultimul tur, avantajul lui Hamilton fiind neutralizat de o maşină de intervenţie care i-a oferit lui Verstappen posibilitatea de a-l depăşi pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi de a intra în posesia primului său titlu de campion mondial.

Deciziile lui Michael Masi (concediat ulterior din funcția de director de curse) l-au nemulțumit pe Lewis Hamilton, care a dispărut pentru câteva săptămâni din spațiul public. Britanicul s-a întors ulterior și a anunțat că va concura pentru un nou titlu mondial.

Lewis Hamilton vorbește deschis despre relația cu Max Verstappen

„Eu și Max ne vedem în paddock mereu, iar lucrurile sunt normale. Suntem doi piloți care au multe în comun în sensul că ne place foarte mult să facem ceea ce facem, să conducem.

Pe de altă parte, suntem necruțători. El este necruțător, așa trebuie să fii, dar, sper, cu puțină compasiune. Dar suntem luptători acolo pe pistă, nu există prietenii pe circuit.

În unele zile ne iese bine și ne înțelegem, în altele nu, dar ceea ce este important este că atunci când ne întoarcem de pe circuit suntem ființe umane și păstrăm respectul” - Lewis Hamilton.

Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prixurile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).​

Formula 1: Max Verstappen a fost cel mai rapid în ultima zi de teste din Bahrain