​A pierdut la mare luptă titlul mondial în ultimul tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi, iar acum se pregătește pentru noul sezon. Lewis Hamilton a declarat, sâmbătă, că Mercedes nu se află printre favorite înaintea cursei din Bahrain.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Pentru moment nu ne putem bate pentru victorie, dar maşina are potenţial pentru a reuşi. Săptămâna viitoare (cu ocazia MP de la Bahrain), noi vom avea o imagine clară a ritmului nostru, dar eu cred că lumea ar putea fi surprinsă.

Noi nu suntem cei mai rapizi în acest moment. Ferrari pare să fie cea mai rapidă şi poate Red Bull, iar apoi noi sau McLaren, nu ştiu. Dar nu suntem în top în acest moment. Noi suntem conştienţi că mai este încă mult de lucru” - Lewis Hamilton, potrivit AFP.

Fiabilitatea monopostului în timpul celor şase zile de teste de la Barcelona, de la finele lui februarie, şi pe circuitul din Sakhir este pozitivă. Dar maşina apare dificil de manevrat pentru Hamilton şi coechipierul său britanic George Russell.

Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prixurile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).​