​​La câteva zile după ce rusul Nikita Mazepin a fost dat afară de la Haas, echipa americană a anunțat numele pilotului care-l va înlocui în noul sezon de Formula 1.

Pilotul rus Nikita MazepinFoto: Florent Gooden/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ziua a 14-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Conform site-ului oficial al echipei Haas, Mazepin va fi înlocuit de danezul Kevin Magnussen. În vârstă de 29 de ani, pilotul danez se va urca la volanul monopostului Haas în cadrul antrenamentelor programate la Bahrain în perioada 10-12 martie 2022.

Alături de Magnussen, pentru Haas va concura în acest an Mick Schumacher, în timp ce Pietro Fittipaldi va fi pilot de rezervă.

Magnussen, care a mai concurat pentru Haas în perioada 2017-2020 și a mai evoluat pentru McLaren (2014-2015) și Renault (2016), are 119 starturi în Formula 1 și o clasare pe podium la debutul său în 2014 (Marele Premiu al Australiei).

"Am fost, evident, foarte surprins, dar la fel de încântat să primesc telefonul de la Haas. Mă uitam într-o altă direcție în ceea ce privește angajamentele mele pentru 2022, dar oportunitatea de a reveni să concurez în Formula 1 și cu o echipă pe care o cunosc extrem de bine a fost pur și simplu prea atrăgătoare. Chiar trebuie să le mulțumesc atât celor de la Peugeot, cât și celor de la Chip Ganassi Racing pentru că m-au eliberat prompt - ambele sunt organizații grozave.

Bineînțeles, vreau să le mulțumesc și lui Gene Haas (patronul echipei) și Guenther Steiner (directorul echipei) pentru șansa de a-mi relua cariera în Formula 1 - știu cât de competitivi sunt amândoi. Ne-am bucurat de o relație solidă, iar asocierea noastră pozitivă a rămas chiar și atunci când am plecat la sfârșitul anului 2020. Am fost informat cât mai mult posibil despre dezvoltarea VF-22 (noul monopost al echipei) și despre potențialul din pachet. Mai este mult de lucru, dar sunt încântat să fac parte din proiect. Abia aștept să mă întorc la volanul unei mașini de Formula 1 în Bahrain", a declarat Magnussen.

Haas, echipă americană de Formula 1, a anunțat că a încheiat cu "efect imediat" contractul cu sponsorul rus Uralkali. De asemenea, oficialii teamului au mai precizat că înțelegereacu pilotul Nikita Mazepin a fost reziliată din cauza invadării Ucrainei de către Rusia.