Organizatorii Marelui Circ au anunțat numele noului safety car din Formula 1, de acest rol urmând să se ocupe un automobil din gama Mercedes-AMG GT Black Series.

Formula 1Foto: Budrul Chukrut/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Acesta va înlocui modelul Mercedes-AMG GT R, informează motorsport.com și contul de Twitter al Formulei 1.

De asemenea, și maşina medicală are o versiune nouă, îmbunătăţită, GT 63 S 4MATIC+, care înlocuieşte C 63 S Estate, aflat în folosință din 2015.

Mașini capabile să ajungă la 325 de km/h

Conform constructorului german, maşina de siguranţă şi cea medicală sunt cele mai puternice din gama lor.

Prima are 730 de cai putere şi 325 de kilometri/oră viteză maximă, iar cea de-a doua, 630 de cai putere şi 315 kilometri/oră.

Cea mai vizibilă modificare la safety car o reprezintă dispariţia barei de lumini de pe plafon şi înlocuirea acesteia cu un set de lumini integrat în parbriz şi spoiler, pentru o mai bună aerodinamică a automobilului, transmite News.ro.

De asemenea, în locul plăcuţei pentru număr din spate a fost plasat un alt sistem luminos, util pentru piloţi, iar luminile de pe părţile laterale au rolul de a informa publicul atunci când safety car-ul se retrage la boxe.

Bernd Maylander, pilotul neschimbat al safety car-ului

La volanul safety car-ului se va afla, ca de obicei, pilotul Bernd Maylander, ajutat de copilotul Richard Darker, care are acces la două monitoare cu toate informaţiile despre cursă şi cu filmări TV pentru a ghida monoposturile de F1 pe pistă.

"Am avut deja şansa de a testa acest vehicul uimitor de multe ori şi sunt pur şi simplu uluit de cât de aproape este de o maşină de curse pursânge. Este într-adevăr un pas major în comparaţie cu GT R de anul trecut, care era deja la un nivel extrem de ridicat" - Bernd Maylander.

Mercedes și Aston Martin vor furniza safety car-urile în Formula 1

Ambele maşini vor fi vopsite în culoarea roşie, cu numele sponsorului Crowdstrike imprimat.

La fel ca anul trecut, Mercedes va împărţi cu Aston Martin sezonul în ceea ce priveşte furnizarea safety car-ului şi maşinii medicale. Marca britanică va folosi aceleaşi maşini, Aston Martin Vantage şi Aston Martin DBX SUV.

Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prixurile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).