​Rusul Nikita Mazepin a fost dat afară de la Haas, iar echipa americană de Formula 1 a anunțat luni numele pilotului care-l va înlocui în antrenamentele programate în această săptămână la Bahrain.

Pietro FittipaldiFoto: ACTIVE PICTURES / profimedia.com / Profimedia

Ziua a 12-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Conform oficialilor Haas, Mazepin va fi înlocuit de Pietro Fittipaldi, nepotul lui Emerson Fittipaldi, dublu campion mondial de Formula 1 în anii '70.

Pietro se va urca la volanul monopostului Haas în cadrul antrenamentelor programate în perioada 10-12 martie 2022.

Cu toate acestea, Fittipaldi nu este deloc sigur de locul său pe grila de start a Formulei 1, Gene Haas (patronul echipei) precizând că-și dorește un pilot mai experimentat pentru sezonul care va debuta pe 20 martie.

În vârstă de 25 de ani, Pietro Fittipaldi a concurat pentru Haas la Marile Premii de la Sakhir și Abu Dhabi în 2020, atunci când l-a înlocuit pe Romain Grosjean (francezul a suferit un accident teribil la Bahrain).

Haas, echipă americană de Formula 1, a anunțat că a încheiat cu "efect imediat" contractul cu sponsorul rus Uralkali. De asemenea, oficialii teamului au mai precizat că înțelegerea cu pilotul Nikita Mazepin a fost reziliată din cauza invadării Ucrainei de către Rusia.

FIA: Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, anulat după invazia asupra Ucrainei