Nikita Mazepin nu va putea participa la sezonul 2022 al Formulei 1, pilotului rus fiindu-i reziliat contractul de către Haas, echipa la care activa. La scurt timp după această decizie a teamului american, Mazepin a avut o primă reacție.

Nikita MazepinFoto: XPB Images Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

A zecea zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Pe rețelele sociale, pilotul rus a spus că este "extrem de dezamăgit" și că deși a acceptat toate condițiile de participare care i-au fost impuse la un moment dat nu a fost lăsat să ia parte la Grand Prixurile din 2022 ale Marelui Circ.

"Am prețuit timpul petrecut în Formula 1 și chiar sper că vom putea fi din nou împreună în vremuri mai bune", a spus Mazepin, 23 de ani, pe Twitter și Instagram.

Dmitri, tatăl lui Mazepin, este un miliardar rus care susținea echipa de Formula 1. Acesta este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Mazepin, în vârstă de 23 de ani, a sosit la Haas înainte de startul sezonului trecut. Odată cu venirea acestuia, echipa americană a beneficiat de un pachet financiar consistent din partea sponsorului Uralkali.

Sezonul 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prixurile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).

FIA: Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, anulat după invazia asupra Ucrainei